Dominique Strauss-Kahn, dupa gratii

Marti, 17 Mai 2011, ora 09:08
1564 citiri
Dominique Strauss-Kahn, dupa gratii

Seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, suspectat de agresiune sexuala, a fost trimis luni la o celebra inchisoare din New York, Rikers Island, dupa ce justitia a refuzat eliberarea sa pe cautiune.

Dominique Strauss-Kahn a fost "cazat" in aripa East River a inchisorii, luni seara. El va sta singur intr-o celula de 3/4 metri si nu va avea contact cu ceilalti detinuti, masuri luate pentru ca este considerat o celebritate. In vecinatatea sa se afla 14.000 de detinuti, barbati si femei, care au fost detinuti sau condamnati pentru o serie de infractiuni violente comise in New York City.

Judecatorul a apreciat luni ca exista riscul ca seful FMI, in varsta de 62 de ani, sa fuga din tara. El a fost arestat sambata la bordul unui avion Air France, dupa ce angajata unui hotel de lux din New York a depus plangere pentru tentativa de viol si agresiune sexuala.

Procurorii au formulat sapte capete de acuzare la adresa lui Dominique Strauss-Kahn, iar seful FMI risca o pedeapsa cu pana la 25 de ani inchisoare.

Dominique Strauss-Kahn, considerat unul dintre favoritii cursei prezidentiale din 2012 din Franta, neaga faptele care i se reproseaza. Avocatul sau este convins ca in cele din urma va fi exonerat.

"Aceasta batalie este doar inceputul", a spus Benjamin Brafman, dezamagit ca i-a fost refuzata clientului sau eliberarea pentru o cautiune de 1 milion de dolari.

FMI a anuntat intr-un comunicat ca a fost informat despre acuzatiile care i se aduc directorului general si "va continua sa monitorizeze evolutiile" situatiei.

#Dominique Strauss-Kahn, #seful fmi, #fmi, #acuzatie sexuala, #agresiune sexuala , #stiri Dominique Strauss-Kahn