Dominique Strauss-Kahn: exista pericolul unor bule speculative pe piata chineza

Joi, 17 Iunie 2010, ora 00:01
1503 citiri
Dominique Strauss-Kahn: exista pericolul unor bule speculative pe piata chineza

Economia Chinei risca supraincalzirea si aparitia unor bule speculative, a avertizat, miercuri, directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, potrivit Mediafax. 

Strauss-Kahn a aratat, la un colocviu in Paris privind Europa si China, ca supraincalzirea poate aparea pe piata creditelor si cea imobiliara, existand in special pericolul formarii unor bule speculative.

Un studiu FMI comandat de China, privind riscul aparitiei bulelor speculative, a aratat ca sistemul financiar chinez va fi supus unor tensiuni puternice in lunile si anii viitori. Seful FMI a precizat ca studiul va fi disponibil la sfarsitul acestui an.

China a reusit sa treaca de criza datorita unui plan de relansare anuntat la sfarsitul anului 2008, care a inclus in special investitii de ordinul a 400 de miliarde de euro, pe parcursul a doi ani.

Ulterior, temerile legate de speculatiile imobiliare si supraincalzirea economiei, precum si de o eventuala crestere a imprumuturilor neperformante acordate de banci au determinat guvernul sa limiteze creditarea. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dominique Strauss-Kahn, #bule speculative, #china , #stiri Dominique Strauss-Kahn