Dominique Strauss-Kahn, plangere impotriva unei scriitoare franceze

Marti, 12 Iulie 2011, ora 00:20
1406 citiri
Dominique Strauss-Kahn, plangere impotriva unei scriitoare franceze

Dominique Strauss-Kahn, vizat de o plangere pentru tentativa de viol depusa de scriitoarea franceza Tristane Banon, a inaintat la sfarsitul saptamanii trecute o plangere pentru denuntare calomnioasa, a anuntat luni avocatul sau, Henri Leclerc, potrivit Mediafax. 

"Plangerea a fost depusa (...) imediat ce am luat cunostinta de deschiderea anchetei preliminare, dupa depunerea plangerii de catre Tristane Banon impotriva lui Dominique Strauss-Kahn pentru tentativa de viol", a declarat Leclerc.

Fostul director al Fondului Monetar International (FMI) a anuntat, prin intermediul avocatilor sai, Henri Leclerc si Frederique Baulieu, ca va depune o astfel de plangere impotriva lui Banon, dupa actiunea in justitie anuntata de tanara in varsta de 32 de ani.

Strauss-Kahn "a afirmat mereu ca faptele evocate de Banon din 2007 sunt imaginare", au declarat avocatii sai intr-un comunicat la 4 iulie.

Tristane Banon, care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn ca a incercat sa o violeze in 2003 intr-un apartament parizian, a fost audiata luni de politie.

Aceasta audiere intervine in timp ce ancheta desfasurata in Statele Unite impotriva fostului director al FMI, pe care o camerista il acuza de viol, a fost afectata de indoielile in privinta credibilitatii reclamantei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dominique struass kahn, #plangere, #fost sef fmi, #viol , #stiri Dominique Strauss-Kahn