FMI incepe procesul de selectie a unui nou sef

Duminica, 22 Mai 2011, ora 15:18
1376 citiri
FMI incepe procesul de selectie a unui nou sef

Consiliul Executiv al Fondului Monetar International (FMI) a inceput procesul de selectie a unui nou director general si va accepta de luni nominalizari pentru acest post, a anuntat institutia, adaugand ca spera sa aleaga un lider pana la sfarsitul lunii iunie, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Decanul Consiliului Executiv al FMI, Shakour Shaalan, reprezentant al Egiptului si al unui grup de tari din Orientul Mjilociu, a declarat intr-un comunicat ca cei 24 de membri ai forului au adoptat un proces de selectie care va asigura desemnarea unui director general intr-o maniera deschisa, transparenta si bazata pe meritele candidatilor.

Oficialul a adaugat ca urmeaza sa fie intocmita o lista scurta de candidati, iar urmatorul director general va fi ales prin consens.

Dominique Strauss-Kahn a demisionat joi din functia de director general al FMI, dupa ce a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute la New York sub acuzatii de tentativa de viol.

Strauss-Kahn, fost ministru de finante al Frantei, sustine ca este nevinovat si a fost eliberat vineri pe cautiune, urmand sa fie judecat in arest la domiciliu, sub monitorizare electronica.

Lupta pentru succesiunea la varful FMI se da intre Europa si marile economii emergente, a caror influenta pe scena globala a crescut semnificativ in ultimii ani, odata ce au devenit motoarele de crestere ale economiei mondiale.

Directorul general al FMI a fost intotdeauna un european, inca de la infiintarea institutiei in 1945, iar tarile emergente incearca sa puna capat acestei traditii. 

#dominique strauss-kahn, # noul sef al fmi, # succesiunea la sefi fmi, # fmi, # candidati la sefia fmi , #stiri Dominique Strauss-Kahn