FMI, ramas fara conducator

Luni, 16 Mai 2011, ora 15:29
1491 citiri
FMI, ramas fara conducator

FMI are nevoie de o solutie rapida privind conducerea, deoarece arestarea sefului institutiei, Dominique Strauss-Kahn, nu trebuie sa creeze un vid de putere in timpul eforturilor de stabilizare a crizei datoriilor din Europa, a declarat un oficial al Bancii Centrale Europene (BCE), potrivit Reuters.

"Strauss-Kahn a jucat un rol important in restructurarea si transformarea FMI intr-o institutie mai activa. Presupun ca s-au facut pregatiri pentru aceasta intalnire (de luni, n.r.), dar ar fi regretabil daca ar aparea un vid de putere.

Este in intresul tuturor sa speram ca va exista rapid o solutie clara si ca Fondul isi pastreaza capacitatea de actiona", a afirmat, luni, Ewald Nowotny, membru in consiliul guvernatorilor BCE, dupa ce a fost intrebat intr-o conferinta de presa referitor la impactul arestarii sefului FMI asupra reuniunii de luni a ministrilor de Finante din zona euro.

Reprezentantii statelor din zona euro participa luni la o reuniune pentru a aproba un pachet financiar destinat sustinerii Portugliei, cu noi conditii, propuse de Finlanda, insa discutiile vor fi umbrite de arestarea lui Strauss-Kahn la New York pentru agresiune sexuala, inclusiv tentaiva de viol. 

FMI va continua sa aiba un rol pozitiv in Europa, indiferent de evolutia cazului sefului institutiei, a adaugat Nowotny.

Strauss-Kahn va fi inlocuit la reuniunea ministrilor europeni de directorul general adjunct al FMI Nemat Shafik.

#conducator, #criza fmi, #dominique strauss kahn, #fmi , #stiri Dominique Strauss-Kahn