FMI: Redresarea economiei mondiale ar putea incepe din acest an

Sambata, 24 Octombrie 2009, ora 10:33
1522 citiri
FMI: Redresarea economiei mondiale ar putea incepe din acest an

Redresarea economiei mondiale ar putea incepe din acest an, in loc de prima jumatate a anului 2010, cum este prevazut in estimarile Fondului Monetar International, a declarat, vineri, directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

 

Refacerea "ar putea incepe mai devreme de prima jumatate a lui 2010, la sfarsitul lui 2009", a afirmat Strauss-Kahn intr-un discurs sustinut in capitala norvegiana Oslo, citat de Mediafax.

El a precizat ca actuale prognoze ale FMI includ o crestere de 3% a economiei mondiale in 2010, dupa un declin de 1% in 2009.

"Asistam la inceputul sfarsitului crizei", a aratat seful FMI.

Strauss-Kahn a reiterat ca guvernele nu trebuie sa retraga prea rapid masurile de stimulare economica, care ar putea declansa "o recesiune dubla, de tipul W".

Directorul FMI a mai spus ca in mod normal somajul continua sa creasca timp de un an dupa inceputul redresarii, perioada in care autoritatile trebuie sa nu retraga masurile de sprijin.

"Nu putem afirma ca am depasit problemele pana nu stim care este varful somajului", a adaugat el.

Strauss-Kahn a precizat ca Fondul va acorda in acest an imprumuturi de patru ori mai mari, comparativ cu 2008, pentru a sprijini tarile afectate de criza.

Seful FMI a mai aratat ca G20, grupul celor mai mari economii ale lumii, ar avea o reprezentativitate mai mare daca ar include cativa noi membri, dar nu a numit anumite tari.

El a dat totusi ca exemplu statele scandinave, care nu fac parte din G20, sau tarile africane.

#fmi, # redresare, # economie, # dominique, # strauss, # kahn , #stiri Dominique Strauss-Kahn