FMI va desemna un nou sef pana la sfarsitul lui iunie

Sambata, 21 Mai 2011, ora 12:13
1164 citiri
FMI va desemna un nou sef pana la sfarsitul lui iunie

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca intentioneaza sa desemneze un nou director pana la sfarsitul lunii iunie, conform NewsIn.

Shakour Shaalan, decanul Consiliului de Administratie al FMI, a declarat intr-un comunicat ca institutia va primi nominalizari pentru functie pana in 10 iunie, dupa care va desemna trei candidati pentru analiza finala, relateaza New York Times.

Consiliul cauta un succesor pentru Dominique Strauss-Kahn, care a demisionat saptamana aceasta, dupa ce a fost pus sub acuzare pentru agresarea sexuala a unei cameriste de la hotelul Sofitel din Manhattan. 

 

In trecut, desemnarea unui director, facuta de cei 24 de reprezentanti ai tarilor membre, a durat luni de zile. 

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca viitorul director al FMI ar trebui sa aiba pasaport european. In mod traditional, un european conduce FMI, iar un american Banca Mondiala.

Totusi, s-au inregistrat din ce in ce mai multe apeluri ca functia sa fie acordata cuiva din afara Europei, unui reprezentant al economiilor emergente, iar statele membre CSI s-au unit in jurul guvernatorului bancii centrale kazahe, Grigori Marcenko.

#Dominique Strauss Kahn viol, #fmi, #sef fmi, #Dominique Strauss Kahn inchisoare, #Dominique Strauss Kahn liber , #stiri Dominique Strauss-Kahn