Grecia isi negociaza deficitul bugetar din 2011

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 10:34
1628 citiri
Grecia isi negociaza deficitul bugetar din 2011

Guvernul socialist elen a inceput luni negocieri dificile cu reprezentanti ai UE, FMI si ai BCE referitoare la continuarea masurilor de reducere a deficitului bugetar in 2011, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Partidul socialist Pasok a castigat alegerile regionale de duminica, marcate de un absenteism record de 50% care confirma nemultumirea populatiei fata de masurile de austeritate.

Victoria a coincis insa cu revizuirea in crestere de catre Eurostat a deficitului bugetar al Greciei din 2009 la 15,4%, ceea ce implica intensificarea masurilor de austeritate in bugetul pentru 2011 care va fi prezentat joi.

O delegatie a UE, FMI si Bancii Centrale Europene a sosit luni la Atena pentru evaluarea aplicarii programului de austeritate asumat de autoritati.

Grecia a primit deja 30 de miliarde de euro dintr-un program de 110 miliarde de euro pe termen de trei ani iar in decembrie ar urma sa fie furnizate alte noua miliarde de euro.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca sustinerea de catre populatie a unui program atat de dur confirma ca noile programe ale Fondului sunt concepute pentru restabilirea echilibrului dar si protejarea celor vulnerabili.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bugetar, #deficit, #grecia, #negocieri , #stiri Dominique Strauss-Kahn