Isarescu: MFP ar face bine sa plateasca la scadenta, ca are bani

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 12:41
1424 citiri
Isarescu: MFP ar face bine sa plateasca la scadenta, ca are bani

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat joi, cu ocazia implinirii a 15 ani de la inceperea tranzactiilor bursiere, ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) ar face bine sa plateasca la scadenta imprumutul vechi, pentru ca are bani, si apoi sa obtina un imprumut nou, informeaza NewsIn.

"Legat de stirea bomba pe care am auzit-o, aceea ca, nemaiavand bani, Ministerul de Finante se duce gafaind sa se imprumute de la banci, va dau o stire. Eu cred ca MFP ar face foarte bine sa plateasca la scadenta, ca are bani, asta pot sa va garantez, imprumutul vechi si dupa aceea sa iasa in mod normal, peste cateva zile, sa obtina imprumutul nou. Pentru ca si aceasta este o chestiune de credibilitate.

Repetata de trei, patru ori, o stire cum ca statul roman a ajuns chiar acolo incat nu mai are resurse sa-si platesca datoriile, la care se mai adauga o interpretare a declaratiilor directorului FMI (Dominique Strauss-Kahn, care a lasat de inteles intr-un interviu la o televiziune elvetiana ca in Romania incetarea de plati ar fi iminenta, n.r.), inca o intrepretare, cu asta cream o problema acolo unde nu avem de ce.

Eu nu cred ca statul roman are acum acut o problema de finantare si cand spun ca nu cred, luati cuvintele din partea guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei", a precizat Isarescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in 18 noiembrie, ca proba prin care se va demonstra eficienta masurilor luate de Guvern va fi data la finalul lunii noiembrie, cand Romania va incerca sa contracteze un imprumut extern.

"Daca vom reusi sa luam acest credit de circa un miliard de euro cu dobanzi sub 5%, inseamna ca Romania a redevenit credibila", a explicat seful statului, referindu-se la un credit pe trei ani, pe care si l-ar dori suprasubscris.

Romania are de returnat, pe 29 noiembrie, un credit in valoare de 1,4 miliarde euro.

Ministerul de Finante va imprumuta joi, de la bancile locale, un miliard de euro.

Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Pe unele tarabe din piețe se vând acum și cireșe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#incetare, #plati, #mfp, # credit, #datorii, #isarescu , #stiri Dominique Strauss-Kahn