Seful FMI a iesit din inchisoare pe banii sotiei

Sambata, 21 Mai 2011, ora 23:11
1692 citiri
Seful FMI a iesit din inchisoare pe banii sotiei

Seful FMI, Dominique Strauss Kahn a iesit din inchisoare pe cautiune  cu ajutorul averii sotiei sale, potrivit Le Parisien, citat de Mediafax.

Anne Sinclair, in varsta de 62 de ani, isi imparte viata cu Dominique Strauss-Kahn de 20 de ani. Mostenitoarea celebrului si bogatului negustor de tablouri Paul Rosenberg, ea dispune de o avere considerabila.

Fosta jurnalista, ea a ramas discreta in privinta mostenirii sale. De la moartea mamei sale, in 2006, ea detine o colectie de tablouri ale unor mari pictori.

In ultimii ani, vanzarea la licitatie a unora dintre aceste tablouri i-a adus mai multe milioane de euro.

Impreuna cu sotul sau, ea detine doua apartamente la Paris, dintre care unul in piata Vosges, cumparat cu patru milioane de euro in 2007, iar celalalt in arondismentul XVI, cumparat de Anne Sinclair cu 2,5 milioane de euro in 1990. Cuplul detine si o casa la Marrakech, a carei valoare este estimata la 500.000 de euro.

Proprietatea din Washington, cu care a fost garantata eliberarea pe cautiune a lui Dominique Strauss-Kahn a fost cumparata de Anne Sinclair in 2007 cu patru milioane de dolari.

In plus, sotul ei beneficiaza de un salariu de 350.000 de euro pe an de la FMI. El ar urma sa incaseze si o prima pentru plecarea anticipata, prevazuta in contractul sau si care valoreaza intre 223.000 si 245.000 de euro.

Totodata, ii este garantata o pensie pe viata evaluata la 225.000 de euro anual, "indiferent daca este in inchisoare sau nu", a precizat FMI pentru postul de televiziune ABC.

#dominique strauss kahn, #avere anne sinclair, #avere sef FMI, #eliberare cautiune dominique strauss kahn , #stiri Dominique Strauss-Kahn