Seful FMI ar putea face 25 de ani de inchisoare

Duminica, 15 Mai 2011, ora 23:24
1653 citiri
Seful FMI ar putea face 25 de ani de inchisoare

Dominique Strauss-Kahn, seful FMI, care este cercetat de politia din New York pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare, ar putea fi condamnat, in cazul in care se va ajunge la proces, la o pedeapsa cuprinsa intre un an si maxim 25 de ani inchisoare, scrie Newsin.

Seful FMI urmeaza sa fie prezentat unei instante, duminica dupa-amiaza, pentru a i se comunica oficial acuzatiile care ii sunt aduse. El va pleda "nevinovat", potrivit avocatului sau.

In prezent, Dominique Strauss-Kahn se afla la o sectie a politiei din New York.

Seful FMI, deocamdata arestat preventiv, ar putea fi eliberat pe cautiune, pe principiul "bunei credinte", daca se angajeaza ca nu se va sustrage justitiei in cazul unui proces. In ceea ce priveste posibilitatea de a parasi teritoriul Statelor Unite, deocamdata politia i-a retinut pasaportul, dar i l-ar putea inapoia. Totul depine de bunavointa judecatorului.

Problema intens dezbatuta in prezent este daca seful FMI beneficia sau nu de imunitate diplomatica in momentul comiterii faptelor.

In orice caz, procesul sefului FMI ar putea dura maxim trei luni, potrivit lui Christopher Mesnooh, un avocat american din New York, citat Le Journal du Dimanche.

In ceea ce priveste pedeapsa pe care o risca, ea ar putea fi cuprinsa intre un an si 25 de ani inchisoare.

Totul depinde de incadrarea pe care o va da faptelor Parchetul din New York, scrie L'Express.

In cazul unui comportament sexual neadecvat, infractiunea cel mai putin grava, aceasta se pedepseste cu maxim un an de inchisoare.

Abuzul sexual este pasibil de pedepse mai severe, cu pana la 15 ani inchisoare.

In cazul folosirii fortei sau coercitiei sau in cazul in care victima este minora, acuzatul primeste cel putin 17 ani.

Violul se pedepseste cu maxim 25 de ani inchisoare.

Deocamdata, faptele nu sunt foarte clare. Oficial, seful FMI este suspectat de agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare. Dominique Strauss-Kahn ar fi iesit gol din baie in timp ce o menajera intrase in apartamentul sau din hotelul Sofitel din New York.

Seful FMI ar fi incercat sa obtina favoruri sexuale, dar a fost refuzat de femeie si atunci ar fi incercat sa o oblige. Angajata hotelului a reusit sa scape si a fost tratata pentru rani superficiale la un spital din New York.

Dominique Strauss-Kahn ar fi parasit hotelul in graba, uitandu-si telefonul mobil si alte lucruri personale. Politia, alertata de personalul hotelului, l-a retinut pe seful FMI pe aeroportul JFK, cu zece minute inainte ca avionul Air France in care se imbarcase sa decoleze.

#sef FMI, #acuzatii sef FMI, # dominique strauss kahn, #tentativa de viol, #pedeapsa sef fmi , #stiri Dominique Strauss-Kahn