Seful FMI va primi 60% din salariul anual daca va fi demis

Duminica, 15 Mai 2011, ora 23:14
1341 citiri
Seful FMI va primi 60% din salariul anual daca va fi demis

Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, va primi compensatii echivalente cu cel putin 60% din salariul anual in valoare de 421.000 de dolari, daca va fi demis de board-ul institutiei, informeaza Mediafax.

Dominique Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, a fost pus sub acuzare pentru agresuine sexuala si tentativa de viol asupra unei femei in varsta de 32 de ani, intr-un hotel din New York. El a fost retinut dupa ce se imbarcase intr-un avion Air France care se pregatea sa decoleze de pe aeroportul John F. Kennedy.

 

Institutia impune angajatilor sa respecte un cod de conduita, care prevede respectarea legilor, dar si "urmarirea celor mai inalte standarde de comportament etic, in concordanta cu valori ca integritatea, impartialitatea sau discretia", potrivit AFP.


Codul de conduita prevede incetarea contractului de angajare in cazul unor incalcari "serioase".

Potrivit contractului de angajare al lui Strauss-Kahn publicat in noiembrie 2007, cand acesta a preluat postul de director general pentru un mandat pana in 2012, chiar daca este demis de board, seful FMI va primi compensatii incepand de la 60% din salariul anual.

Strauss-Kahn are un salariu anual de 421.000 de dolari, la care se adauga o "alocatie" suplimentara de 75.000 de dolari.

#Dominique Strauss-Kahn, #sef FMI, #compensatii, #salariu sef FMI, #sef FMI acuzat, #Dominique strauss kahn acuzat , #stiri Dominique Strauss-Kahn