Strauss-Kahn si-a dat demisia

Joi, 19 Mai 2011, ora 09:02
1542 citiri
Strauss-Kahn si-a dat demisia

Dominique Strauss-Kahn a demisionat de la sefia Fondului Monetar International, anunta BBC, care precizeaza ca seful FMI si-a inaintat demisia consiliului de conducere al Fondului din cauza  scandalului sexual in care a fost implicat, dar ca isi sustine in continuare nevinovatia in instanta.

"Cu infinita tristete, ma simt obligat sa-mi prezint demisia din postul de director executiv al FMI. Ma gandesc acum in primul rand la sotia mea, pe care o iubesc mai mult decat pe oricine, la copiii mei, la familia mea, la prietenii mei", scrie Strauss-Kahn, in demisie.

Totodata, insa Strauss-Kahn respinge cu toata fermitatea acuzatiile, la adresa lui. In scrisoare catre Consiliul de Administratie al Fondului Monetar International, Strauss-Kahn precizeaza: " Vreau sa protejez aceasta institutie, pe care am servit-o cu onoare si devotament, si in special, vreau sa-mi dedic intreaga forta, tot timpul si toate energia, ca sa-mi dovedesc nevinovatia."

Directorul FMI si-a dat demisia, chiar in ziua in care avocatii lui urmeaza sa inainteze o noua cerere de eliberare conditionata. Aparatorii lui Strauss-Kahn pun la bataie o cautiune de un milion de dolari. Totodata, au propus ca toate documentele de calatorie ale lui Strauss-Kahn sa fie retinute de autoritatile americane.

In plus, fostul director al FMI urmeaza sa fie monitorizat cu ajutorul unei bratari electronice. El este acuzat de agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare, dupa ce ar fi abuzat sexual o camerista, intr-un hotel din New York. Menajera, o negresa de 32 de ani, este de origine musulmana.

Presupusa victima a lui Strauss-Kahn este speriata, dar va depune marturie impotriva acestuia, a declarat avocatul ei, Jeffrey Shapiro.

Shapiro a spus ca clienta sa, originara din Guinea, din vestul Africii, se teme pentru ea si pentru fiica sa, de cand a descoperit identitatea lui Strauss-Kahn, la o zi dupa incidentul din 14 mai.

Avocatul a precizat ca femeia este "speriata si uimita".

"Atunci cand a aflat ca incidentul a fost cu un barbat puternic si bogat s-a temut nu numai pentru ea, ci, mai important, pentru fiica ei", in varsta de 15 ani, a adaugat el.

Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, este vizat de mai multe acuzatii - printre care agresiune sexuala, tentativa de viol, abuz sexual, sechestrare de persoane. El ar fi atacat o camerista, in varsta de 32 de ani, de la hotelul Sofitel din New York.

Luni, un judecator din New York a refuzat eliberarea pe cautiune a lui Strauss-Kahn - in pofida oferirii unei garantii de un milion de dolari - afirmand ca exista riscul ca seful FMI sa fuga din tara.

Dupa ce a fost inchis la centrul de detentie Rikers Island, din New York, Strauss-Kahn este monitorizat sa nu incerce sa se sinucida.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#dominique strauss kahn, #dominique strauss kahn agresiune sexuala, #dominique strauss kahn fmi, #fmi, #francezi, #sef fmi, #demisie dominique strauss kahn , #stiri Dominique Strauss-Kahn