Vasilescu: Intram intr-o perioada in care vom remodela bugete de familii, companii, tari

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 09:25
2981 citiri
Vasilescu: Intram intr-o perioada in care vom remodela bugete de familii, companii, tari

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a avertizat, vineri, ca se intra intr-o perioada in care se vor reface bugetele, de la nivel mic la nivel mare, de la bugetul de familie la cel de tara.

"Intram intr-o perioada in care tot vom remodela, bugete de familii, bugete de companii, bugete de tari", a spus Vasilescu, invitat la Realitatea Tv.

"Trebuie sa mai tinem seama si de alte elemente. Dominique Strauss- Kahn a dat un interviu in Canada, toata lumea a fost atenta la ce se intampla cu procesul, dar el a vorbit si de criza asta. Spunea ca ar trebui sa fim atenti ca in Europa cam in toate tarile sunt alegeri si politicienii contribuie si ei la umflarea balonului, pentru ca trebuie sa vina cu promisiuni", a avertizat expertul.

"Dincolo de asta, nu avem incotro, trebuie sa ne uitam la Greenspan, hulit acum pe toata planeta, dar totusi capul lui este de luat in seama. El si-a intitulat o carte 'Era turbulentelor'. Era turbulentelor a venit acum, cand criza incepe sa se stinga", spune Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a subliniat ca Romania, potrivit tuturor indicatorilor, a iesit din recesiune, insa mai are cateva probleme de reglat: consumul este pe o panta negativa, investitiile trebuiesc neaparat incurajate, PIB-ul trebuie sa creasca.

Cititi continuarea pe Ziare.com.

#vasilescu, #criza, #criza economica, #criza financiara, #criza romania, #criza europa , #stiri Dominique Strauss-Kahn