Zona euro, incapabila sa ia masuri anticriza radicale?

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 11:43
1236 citiri
Zona euro, incapabila sa ia masuri anticriza radicale?

In ciuda faptului ca se confrunta cu o continuare a crizei financiare, statele din zona euro nu au reusit sa cada de acord cu privire la solutiile radicale pe care ar trebui sa le ia, iar tergiversarea nu face decat sa adanceasca dezechlibrele dintre tari, atat economice cat si conceptuale.

Printre problemele la care nu se pot pune de acord se numara si cresterea fondului de urgenta pentru tarile cu probleme. Desi acest subiect a fost discutat la o reuniune a ministrilor de Finante ai uniunii monetare, in prezenta directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, ministrii au inca retinerile lor.

Mizand pe faptul ca situatia s-a mai calmat oarecum, oficialii par sa traga de timp, in conditiile in care tari precum Portugalia, Belgia si Spania au economii extem de fragile, scrie Le Monde.

Fata in fata cu temeri de contagiune a crizei din Grecia si Irlanda si in timp ce un pachet de ajutor de 85 miliarde de euro pentru Irlanda este in curs de pregatire, ministrii de Finante au in vedere mai multe optiuni radicale, insa par ca nu sunt gata sa le puna in aplicare.

Citeste stirea completa pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zona, #euro, #masuri, #anticriza , #stiri Dominique Strauss-Kahn