Deutsche Bank este cheia legaturilor periculoase Trump-Putin? Nemtii nu se grabesc sa raspunda

Luni, 05 Iunie 2017, ora 11:25
5383 citiri
Deutsche Bank este cheia legaturilor periculoase Trump-Putin? Nemtii nu se grabesc sa raspunda
Foto: Flickr/TJ Hawk

Democratii din Comisia de Finante a Camerei Reprezentantilor din SUA au cerut Deutsche Bank detalii despre eventuale legaturi financiare cu Kremlinul ale unor membri ai familiei Trump si apropiati ai presedintelui american, insa bancherii germani nu se grabesc sa raspunda.

O sursa din conducerea bancii a confirmat pentru agentia de presa Reuters ca reprezentantii institutiei de credit au solicitat un timp suplimentar pana la transmiterea unui raspuns.

Solicitarea comisiei din Camera Reprezentantilor a fost semnata doar de membrii Partidului Democrat, niciun republican nefiind de acord cu aceasta investigatie care vizeaza o eventuala garantie financiara acordata de guvernul rus pentru imprumuturile efectuate de firmele lui Trump din industria imobiliara.

"Congresul inca nu are un raspuns la intrebarea daca imprumuturile acordate de Deutsche Bank firmelor lui Donald Trump au fost girate de guvernul rus sau sunt in vreun fel legate de Rusia", au explicat democratii din comisie.

Desigur, Comisia Financiara are puterea de a cere confiscarea documentelor de la sucursala din SUA a bancii germane, dar pentru o actiune de acest tip este necesara si semnatura reprezentantilor Partidului Republican.

Ancheta declansata de comisia din Camera Reprezentantilor vizeaza si alte legaturi periculoase intre Deutsche Bank si Rusia, prin intermediul bancii germane facandu-se spalari de bani de 10 miliarde de dolari in ciuda unei embargou impus de Occident pe transferal averilor unor persoane din cercul de apropiati ai lui Putin, suspecte de implicare in declansarea crizei din Ucraina.

La inceputul acestui an, Deutsche Bank a acceptat sa plateasca amenzi de 630 de milioane de dolari pentru a stinge scandalul spalarii de bani.

#banci internationale, #afaceri Donald Trump Rusia, #spalare bani Deutsche Bank, #investigatii Donald Trump , #Afaceri