Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Directorul unei mari banci americane critica administratia Trump: Ceva e gresit!

Directorul unei mari banci americane critica administratia Trump: Ceva e gresit!


Jamie Dimon, directorul executiv al JP Morgan Chase, lanseaza un atac dur la adresa administratiei de la Casa Alba pe care o acuza ca pune frana cresterii economice prin nepunerea in practica a unor masuri adecvate.

Dereglementarea si reforma fiscala sunt punctele sensibile pe care Dimon le-ar vrea rezolvate pentru a scoate economia americana din impasul in care se afla in acest moment, mentioneaza CNBC.

"Ceva este gresit! Tot ce a am spus e ca, daca am face lucrurile sa mearga, economia ar creste cu 3%", a explicat directorul Morgan Chase, intr-un interviu acordat televiziunii americane.

Presedintele Trump s-a angajat inca din timpul campaniei electorale sa efectueze o serie de reforme, printre care se numara si cele mentionate de Dimon si, chiar daca acesta nu l-a criticat direct pe presedinte, a comentat destul de mult asupra regulilor prin care acesta vrea sa realizeze o crestere economica solida.

Din punctul de vedere al lui Dimon, noile reguli impuse bancilor americane nu au facut decat sa obtureze creditarea afacerilor, in special a strat up-urilor.

"Este un proces lung de redresare economica, dar nu am facut decat jumatate din ceea ce puteam face in mod normal. Intrebati orice om de afaceri ce au reusit sa aduca noile norme. Nu au reusit decat sa puna pe butuci unele mici afaceri", a explicat acesta.

Jamie Dimon a fost chiar el unul dintre cei care au ajutat la conceperea planului de reforme promovat de Trump, fiind printre consilierii care au lucrat alaturi de presedinte pana in vara acestui an, cand grupul de sfatuitori ai liderului de la Casa Alba a demisionat in bloc.

Dimon inca nu s-a retras cu totul din preajma cercului de putere de la Washington, continuand sa promoveze noile politici economice pe care le crede necesare prin intermdiul intalnirilor dintre reprezentantii administratiei americane si reprezentantii mediului de afaceri.

"Nu putem promova toate aceste reforme fara o politica adecvata. Daca mediul de afaceri nu se implica, vom avea un vid lasat in urma noastra", a explicat acesta.

Dimon a avut in ultima saptamana o serie de remarci acide si la adresa monedei virtuale bitcoin, pe care a numit-o o escrocherie si despre care pune ca va "provoca moartea cuiva" intr-un final.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2483 ori