Trump le pregateste europenilor o oferta de nerefuzat: gaze americane, in locul celor rusesti

Marti, 27 Iunie 2017, ora 06:14
17060 citiri
Trump le pregateste europenilor o oferta de nerefuzat: gaze americane, in locul celor rusesti
Foto: LNG World News

Presedintele american Donald Trump spune ca va face public in curand planul sau pentru dereglementarea sectorului de energie, fapt ce ar putea duce la exporturi masive de petrol si gaze din Statele Unite.

Pentru moment, oferta va fi prezentata liderilor prezenti la summitul G20 de la Hamburg, cu dedicatie speciala pentru tarile europene care cauta alternative la gazul furnizat de Rusia, anunta Reuters.

Pana la vizita sa in Germania, Donald Trump va poposi vreme de o zi si in Varsovia, unde se va intalni cu liderii tarilor din regiunea Europei centrale si de Est, acestia manifestand si cea mai mare ingrijorare fata de jocul politic pe care Moscova il practica prin intermediul Gazprom.

Rick Perry, secretarul american pentru Energie, a confirmat deja existenta unor discutii in acest sens intre tarile din regiunea CEE, ca si cu Ucraina, care ar dori sa importe carbune de pe piata americana.

In acelasi timp, Perry sustine ca Statele Unite vor sa tina pasul dezvoltarii din punct de vedere "tehnologic si economic" cu noutatile din industria nucleara, "In caz contrar, China sau Rusia vor suplini rapid absenta noastra pe aceasta piata", a explicat oficialul american.

Masurile vizate de administratia Trump includ o reducere a taxelor, ba chiar si acordarea de subventii pentru producatorii de energie, marii beneficiari urmand sa fie firmele care reusesc sa exporte o buna parte din surplusul de combustibil existent in acest moment pe piata din SUA.

#piata energie, #securitate energetica UE, #importuri LNG, #companii energetice SUA , #Afaceri