Un investitor american dezvaluie cum se fac afaceri in Rusia: E pe viata si pe moarte!

Joi, 13 Iulie 2017, ora 06:44
7711 citiri
Un investitor american dezvaluie cum se fac afaceri in Rusia: E pe viata si pe moarte!
Foto: Kremlin

Afacerile in tara lui Putin sunt un risc total, sustine William Browder, co-fondator al Hermitage Capital, un specialist in pietele din Rusia.

Prezent intr-o emisiune a postului CNBC, Browder a povestit cate amenintari cu moartea a primit pentru tentativele de a face afaceri in Rusia si ii sfatuieste pe investitori sa stea departe de acest loc.

Odata cel mai mare investitor american de pe piata din Rusia, co-fondatorul Hermitage Capital descrie tara ca un mediu in care nu mai poti face afaceri.

"Nu risti doar sa pierzi bani, investind acolo. Risti sa iti pierzi viata", povesteste Browder. Chestiunea care i-a adus cele mai mari necazuri a fost implicarea sa in operatiunile de lobby pentru aplicarea unor sanctiuni pentru Rusia, dupa moartea in inchisoare a avocatului Sergei Magnitsky, care a dezvaluit un furt de largi proportii pus la cale de guvernul de la Moscova.

In SUA, legea adoptata in urma demersurilor intreprinse de Browder si alti lobby-isti este cunoscuta drept Legea Magnitsky.

In urma experientei dobandite ca investitor in Rusia, William Browder a ajuns sa o cunoasca si pe Natalia Veselnitskaya, avocatul aflat in centrul scandalului care face legatura intre cercul puterii de la Kremlin si familia presedintelui american, prin intermediul lui Trump jr.

In opinia lui Browder, Veselnitskaya a avut cel putin 12 incercari de a penetra cercul liderilor republicani apropiati de Donald Trump, doar abordarea fiului cel mare al actualului presedinte american reprezentand o reusita.

"Avea trasata, de la liderii din guvernul rus, sarcina de a elimina sanctinile dictate prin Legea Magnitsky si a folosit orice mijloace a avut la indemana", crede investitorul american.

#mediu investitional Rusia, #scandal Trump Rusia, #Donald Trump jr, #afaceri Rusia , #Afaceri