Ce se intampla cu averea lui Donald Trump?

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 13:12
5135 citiri
Ce se intampla cu averea lui Donald Trump?
Foto: Wikimedia

Daca in sondajele de opinie din SUA, popularitatea lui Donald Trump oscileaza in functie de cine comanda sondajul respectiv, in privinta averii, candidatul republican pare sa nu mai stea atat de bine.

De la intrarea sa in politica si pana acum, Donald Trump pare sa fi saracit cu aproape 800 milioane dolari, conform unei evaluari facute pentru topul Fiorbes al miliardarilor americani, anunta portalul Quarz.

Conform topului din 2015, averea lui Trump era cifrata la 4,5 miliarde dolari. Acum insa, Forbes anunta ca "mostenirea" Trump valoreaza doar 3,7 miliarde USD.

Pe de alta parte, candidatul Partidului Republican a plusat nu demult afirmand ca ar avea o avere totala de peste 10 miliarde dolari, ce-i drept in aceasta fiind incluse si diverse valori pe care magnatul imobiliar le atribuie brandului Trump.

Realitatea pare a fi, totusi, mai cruda. Analiza Forbes, care a luat in calcul doar activele certe, arata ca din cele 28 de investitii realizate de Donald Trump in spatii comerciale, resedinte private, diverse afaceri si rezervele de lichiditati, 18 s-au depreciat in ultima perioada.

Printre acestea se numara si 16 din cele 22 de proprietati imobiliare detinute de Donald Trump.

475 de milioane de dolari par sa fi pierdut din valoare numai proprietatile detinute de magnat in New York, Trump Tower, cladirea reprezentativa din Manhattan valorand in present doar 471 milioane, cu 159 de milioane mai putin decat anul trecut.

O alta proprietate de pe Wall Street a inregistrat o scadere a valorii de piata cu 28 milioane USD, in vreme ce clubul sau privat Mar-a-Lago din Florida mai valoreaza doar 150 milioane, fata de 200, la cat era apreciat in 2015.

Miliardarul a bagat si 55 de milioane dolari in campania sa prezidentiala, din care 7 milioane sub forma de donatie, iar restul de 48.000.000 USD ca un imprumut, desi nimeni nu se asteapta ca Trump sa isi recupereze vreodata acesti bani.

Rezerva de lichiditati a magnatului a scazut in cursul acestui an cu 97 de milioane dolari, iar managementul hotelurilor detinute de firmele lui Donald Trump s-a dovedit a fi unul defectuos, generand pierderi de 229 milioane USD.

Singura veste buna venita in acest rastimp pentru Donald Trum pare a fi cresterea valorii cladirii centrului de afaceri California Street din San Francisco, cu 32 de milioane dolari. Cota detinuta de firmele lui Trump in aceasta investitie este de 30%.

Anul trecut, topul Forbes a inaintat o cifra de 4,5 miliarde dolari pentru averea lui Donald Trump, in vreme ce agentia Bloomberg a evaluat-o ca fiind de 2,9 miliarde dolari.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#avere Donald Trump, #companii Donald Trump, #proprietati Trump, #alegeri prezidentiale SUA , #Avere