Efectul Trump: Inca un miliardar american vrea interdictie pentru musulmani in SUA

Joi, 12 Mai 2016, ora 17:35
5084 citiri
Efectul Trump: Inca un miliardar american vrea interdictie pentru musulmani in SUA
Foto: Wikimedia

Donald Trump este poate cel mai vizibil exponent al discriminarii musulmanilor, dar nu este singurul care impartaseste aceasta parere. T.Boone Pickens, un magnat al petrolului din Statele Unite si apropiat al candidatului republican la presedintie, sustine ideile lui Trump.

"Le-as interzice musulmanilor sa mai vina in SUA, pana cand vom gasi o cale de a opri prozelitismul lor. Ii blocam pana cand ne dam seama cine sunt ei cu adevarat", a afirmat Pickens in cadrul unui forum de afaceri din Las Vegas, relateaza CNN Money.

T.Boone Pickens a recunoscut ca a vorbit cu Donald Trump recent si i-a promis sprijin financiar in campanie, in special pentru ca nu se teme de efectele economice pe care le-ar avea o blocada impusa adeptilor islamului. "Avem destui oameni aici", a explicat magnatul.

Cu toate acestea, Pickens a precizat ca nu are nimic impotriva altor grupuri de imigranti. "America este o tara a imigrantilor. Asa au ajuns si stramosii mei aici", a aratat acesta.

Pickens se arata multumit de faptul ca Donald Trump nu este un candidat tipic. "M-am saturat sa avem doar politicieni in fruntea Statelor Unite. Lumea s-a saturat de clica de la Washington si de politicieni", sustine miliardarul.

Un alt sustinator financiar al republicanilor, Sam Zell, a tinut sa se distanteze de pozitia adoptata de Pickens si Trump. "Ideea de a judeca pe cineva in functie de religie este o nebunie de-a dreptul", a afirmat acesta.

In acelasi timp, Zell considera solutia propusa de Donald Trump mai degraba un mod de a reactiona in fata incapacitatii agentiilor de Securitate de a preveni masacrul din San Bernadino.

"Fenomenul Trump este mai mult o revolta impotriva inabilitatii guvernului actual de a pune ceva in practica ", apreciaza Zell.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump imigranti musulmani, #Trump discriminare musulmani , #Cariera