Trump cheama la apel toti gigantii IT din SUA, mai putin Twitter. O fi bine sau rau pentru companie?

Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 17:37
4449 citiri
Trump cheama la apel toti gigantii IT din SUA, mai putin Twitter. O fi bine sau rau pentru companie?
Foto: Wikimedia

Mare parte din campania electorala a lui Donald Trump s-a desfasurat pe Twitter, noul presedinte SUA dovedindu-se un fan al mesajelor concise postate pe reteaua de socializare. Cu toate acestea, Trump se pare ca nu prea ii are la inima si pe directorii companiei, pe care a omis sa-i invite la o intalnire importanta cu reprezentantii industriei IT.

La intalnirea pe care Donald Trump a programat-o saptamana aceasta cu gigantii IT din SUA, niciun reprezentant de la varful Twitter nu va fi prezent, anunta CNN Money.

Google, Amazon, Facebook si Apple au confirmat prezenta unor executivi la summitul IT organizat de Donald Trump, dar nicio veste in acest sens nu a venit din partea Twitter.

Jack Dorsey, co-fondatorul si directorul general al Twitter, s-a plans chiar ca nu a fost invitat la acest summit, iar anumite surse din preajma noului presedinte au confirmat faptul ca Twitter nu se gaseste pe lista companiilor invitate sa discute noile strategii in materie de comunicatii si IT ale administratiei Trump.

Nu Wexler, purtator de cuvant al Twitter, a declarat ca firma nu va face alte comentarii in afara de spusele lui Dorsey.

Intr-un interviu acordat saptamana trecuta, Donald Trump s-a aratat incantat de rolul retelelor sociale in activitatea sa politica, mentionand ca are peste 40 de milioane de urmaritori pe conturile de Facebook si Twitter.

O explicatie pentru omiterea companiei lui Dorsey de la intalnirea cu noul presedinte al SUA ar putea fi prezenta investitorului miliardar Peter Thiel in echipa administrativa a lui Trump.

Dupa Mark Zuckerberg, Thiel este cel mai vechi membru al Consiliului de Administratie al Facebook si, recent, a catalogat Twitter drept "o companie condusa intr-un mod oribil".

Intalnirea dintre Trump si executivii gigantilor IT ar putea fi una cu scantei, noul lider de la Casa Alba amenintand sa boicoteze planurile de dezvoltare offshore ale Apple, sa urmareasca in instanta Amazon si sa reclame atitudinea lui Zuckerberg fata de planurile sale anti-imigratie.

In acelasi timp, reprezentantii firmelor de top din industria IT l-au declarat pe Trump "un dezastru pentru procesul de inovatie".

Absenta numelui lui Dorsey de pe lista invitatilor la summit se poate dovedi, in acest context, o favoare facuta retelei care a asigurat o platforma stabila de comunicare intre Donald Trump si alegatorii sai.

De altfel, Chris Sacca, unul dintre primii investitori care a sustinut dezvoltarea Twitter, a postat un mesaj in care arata ca "liderii din sectorul tehnologic care se vor duce la Trump Tower risca sa fie jucati pe degete si sa piarda respectul angajatilor pentru asocierea cu noul presedinte".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#donald trump, #twitter, #summit IT Donald Trump, #industrie IT SUA, #politici administratie Trump , #Cariera