Tweet-urile lui Trump dauneaza grav turismului din SUA, care risca sa piarda 1,3 miliarde de dolari

Miercuri, 07 Iunie 2017, ora 08:05
5411 citiri
Tweet-urile lui Trump dauneaza grav turismului din SUA, care risca sa piarda 1,3 miliarde de dolari
Foto: Wikimedia

Amenintarile presedintelui Donald Trump cu privire la impunerea unor restrictii de calatorie pentru cetatenii anumitor state provoaca pagube importante in industria de turism americana.

"Avem nevoie de restrictii de calatorie pentru anumite state", a anuntat Trump, luni, 6 iunie, pe contul sau de Twitter. Expertii sunt de parere ca, in acest caz, politica ar putea avea un impact negativ in afacerile conexe turismului si calatoriilor, anunta CNN Money.

Specialistii Global Business Travel Association sunt de parere ca industria de turism si serviciile conexe vor suferi pierderi de 1,3 miliarde dolari, cu 4.200 de slujbe din sector puse in pericol.

Pe langa faptul ca, in timpul verii, calatoriile in SUA sunt de obicei in scadere, anul acesta plitica de restrictii a pus si mai multi turisti pe fuga, numarul rezervarilor pentru zboruri in perioada iunie-august fiind cu 3,5 % mai scazut decat cel din 2016, dupa cum anunta Forward Keys.

David Tarsh, purtator de cuvant Forward Keys, sustine ca anunturile prezidentiale au influentat direct numarul vizitatorilor in SUA.

"Cand a anuntat primele restrictii de calatorie s-a inregistrat o scadere brusca a rezervarilor pe zborurile internationale. Apoi le-a retras si lucrurile au revenit cat de cat la normal. Acum sunt iarasi in cadere", deseneaza acesta o harta a impactului politicii asupra industriei de turism.

Ordinul de restrictrionare a calatoriilor din anumite tari a fost inaintat pana acum de 3 ori de catre presedintele american, in doua randuri fiind blocat de instante, iar acum se asteapta o clarificare din partea Curtii Supreme de Justitie.

Si nu doar politica interna este in masura sa sperie turistii de peste hotare, ci si politica internationala dusa de Statele Unite in ultima perioada.

Spre exemplu, retragerea tarii din Acordul pe teme climatice de la Paris a lasat impresia ca SUA este o tara ostila calatorilor din toata lumea, dupa cum sustine Mike McCormik, director executiv al Global Business Travel Association.

"Este un exemplu despre cum un set de politici pot crea un setiment de incertitudine si, per ansamblu, intretin neincrederea", explica acesta.

Printre primii care au reactionat la anuntul facut de Trump pe teme de mediu au fost francezii, numarul turistilor din aceasta incepand sa scada treptat de la sfarsitul lunii mai.

"Nu cred ca vom vedea un numar mare de francezi care sa calatoreasca spre SUA in acest an", crede si Alain Capestan, director al Comptoir des Voyages.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#donald trump, #politica internationala SUA, #turism SUA , #Cariera