Un apropiat al lui Trump da cartile pe fata: Suntem in plin razboi economic cu China

Joi, 17 August 2017, ora 06:41
5692 citiri
Un apropiat al lui Trump da cartile pe fata: Suntem in plin razboi economic cu China
Foto: Wikimedia

Steve Bannon, unul dintre consilierii lui Donald Trump, lasa toate atuurile diplomatice deoparte si da cartile pe fata intr-un interviu acordat revistei American Prospect.

"Pentru mine, razboiul economic cu Chiona este totul. Trebuie sa ne concentram ca niste maniaci pe acest aspect", a admis Bannon in interviul citat de CNBC.

"Daca vom continua sa pierdem teren, in 5-10 ani, vom ajunge la un punct de unde nu ne vom mai putea reveni", precizat consilierul lui Trump.

Pe 14 august, presedintele american a semnat un memorandum care poate deschide calea unor investigatii privind furtul de proprietate intelectuala de catre diverse firme din China.

"Este un razboi economic. Literatura lor e plina de asa ceva, nu au nicio jena sa spuna asta. In 25-30 de ani, una dintre tarile noastre va detine suprematia si vor fi ei, daca noi vom continua in acelasi fel. Pe tema Coreei de Nord se face un joc subtil. Este doar de parada", a comentat Bannon razboiul nevazut dintre Washington si Beijing, impins pana la limita negocierilor pe teme crizei nucleare din peninsula coreeana.

Din punctul de vedere al consilierului presedintelui american, larga ensitate a populatiei din seul, capitala Coreeei de Sud, face imposibila gasirea unei solutii militare la criza declansata de Coreea de Nord, parere care contravine flagrant opiniilor exprimate de Trump.

Replicile lui Bannon i-au lasat cu gura cascata pe colegii lui din administratia de la Casa Alba, mai ales in ceea ce priveste situatia din Coreea de Nord, acestia amintind ca situatia tensionata din peninsula coreeana a ridicat starea de alerta la nivel Defcon 1, dupa cum arata o declaratie pe surse aparuta pe portalul Axios.

#razboi economic China SUA, #consilieri Donald Trump, #steve bannon, #criza nucleara Coreea de Nord , #Cariera