Un membru al elitei financiare recunoaste: Avem o problema! Nimeni nu prevazut Brexit-ul sau ascensiunea lui Trump

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 13:30
2316 citiri
Un membru al elitei financiare recunoaste: Avem o problema! Nimeni nu prevazut Brexit-ul sau ascensiunea lui Trump
Foto: Weforum.org

Acuratetea predictiilor facute de cei mai importanti reprezentanti ai elitei financiare globale este pusa la indoiala chiar de unul din membrii acestui grup restrans.

Britanicul Martin Sorrell, seful corporatiei WPP, recunoaste ca intreg cercul elitei a dat gres in a prezice socurile politice petrecute in 2016, admitand totusi ca s-a lasat dus in eroare si de propriile sperante si dorinte, anunta CNBC.

"Toti ne purtam discutiile in aceasta bula inchisa de la Davos, intr-o camera fara ecou la Londra si acest lucru este valabil si pentru liberalii americani", a explicat Sorrell, mentionand si ca multi dintre participantii la aceste intruniri elitiste par cu totul rupti de realitate.

"In materie de afaceri, de reglementare a unor sectoare, de interventionism, cred ca multi reprezentanti ai unor industrii au apreciat perspectiva oferita de republicani, ceea ce ridica intrebarea de ce sondajele de opinie au dat raspunsuri eronate. Ei bine, pentru ca nimeni nu le-a spus adevarul", apreciaza seful WPP.

Sorrell crede ca, pe termen scurt, politicile de reluare a investitiilor in infrastructura, reducere a impozitelor si repatrierea profitului in SUA ar putea fi benefice pentru economia americana, dar se arata ingrijorat de ritmul anemic de crestere economica.

"Este o lume plina de incertitudini, cu o crestere economica redusa, cu preturi mici generate de o inflatie scazuta, iar aceste lucruri ar putea reprezenta o problema inainte de declansarea urmatorului ciclu electoral prezidential din SUA", a amai spus afaceristul britanic.

#predictii analisti economici, #brexit, #Donald Trump presedinte, #politici administratia Trump, #crestere economica sua , #Cariera