Cea mai scumpa resedinta din lume valoreaza 138 milioane de dolari

Vineri, 23 Februarie 2007, ora 08:13
1384 citiri

Cea mai scumpa resedinta din lume, localizata in Surrey, Anglia, este evaluta la 138 milioane de dolari, potrivit editiei 2007 a clasamentului celor mai valoroase proprietati, realizat de revista Forbes.

Imobilul are peste 100 de camere, o suprafata mai mare decat palatele Buckingham si Hampton Court si cuprinde, printre altele, gradini si paduri, sali de dans si un cinematograf.

Locul al doilea este ocupat de Starwood Estate din Aspen, Colorado, un ranch detinut de Printul Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz, fostul ambasador al Arabiei Saudite in SUA.

Titlul de cea mai scumpa resedinta din SUA ar putea reveni, in perioada urmatoare, unei locuinte de ski din Montana, proiectata de Tim Blixseth si evaluata la 155 milioane de dolari. Blixseth a declarat ca mai multe persoane din topul Forbes 400 al celor mai bogati oameni si-au exprimat interesul pentru proprietate, desi lucrarile de constructii nu au fost inca finalizate.

Maison de L'Amitie, din Palm Beach, Florida, evaluata la 125 milioane de dolari, ocupa pozitia a treia in clasament. Resedinta a fost cumparata de omul de afaceri Donald Trump, la o licitatie organizata in 2004, pentru 41,25 milioane de dolari, dar valoarea a crescut semnificativ, dupa remobilarea si extinderea proprietatii.

Locurile urmatoare revin resedintei Tranquility, situata in Nevada, pe malul lacului Tahoe si estimata la 100 milioane de dolari, Waterfront Estate, din Istanbul - 100 milioane de dolari, o locuinta din Londra, evaluta la 99 milioane de dolari, Three Ponds, din Bridgehampton, inconjurata de 14 gradini, cu un pret estimat la 75 milioane de dolari, Portabello Estate, din California - 75 milioane de dolari, The Pierre Penthouse, din New York, situata la marginea Central Parc - 70 milioane de dolari si Cap Ferrat, Franta - 65 milioane de dolari.Potentialii cumparatori sunt, in general, oameni de afaceri in cautarea celei de-a doua sau a treia resedinte. Pana in prezent, majoritatea celor care achizitionau locuinte de lux erau americanii, arabii sau europeni, dar cresterea averilor in China, India si Rusia extinde categoria cumparatorilor.

"Proprietatile pot fi vandute intr-o saptamana, sau pot ramane pe piata mult mai mult. Proprietarii nu au nevoie de bani, astfel ca nu discuta prea mult pretul", apreciaza Thierry Journiac, de la agentia imobiliara Terra Cognita.

Lakshmi Mittal, presedintele grupului siderurgic indian Mittal Steel, este singura persoana care a platit peste 100 milioane de dolari pentru o locuinta, in pofida numarului ridicat de proprietati disponibile. Mittal a cumparat, in 2005, o resedinta din Kensington, pentru 127 milioane de dolari.

Multi proprietari vand resedintele de lux doar unor cumparatori preselectati, si nu fac public pretul, unul din motive fiind evitarea unor impozite ridicate.

In Franta, cea mai scumpa proprietate este o resedinta din portul Saint Jean, de pe Coasta de Azur, evaluata la 65 de milioane de dolari, iar cel mai ridicat pret al unei locuinte din Africa de Sud este de 18 milioane de dolari.

Clasamentul Forbes este realizat incepand cu 2005, cand resedinta din Palm Beach a lui Donald Trump ocupa prima pozitie, fiind singura proprietate din SUA evaluata la peste 100 milioane de dolari.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...