Top 10 - Cele mai scumpe proprietati din lume - 12 Iulie 2007

Joi, 12 Iulie 2007, ora 14:13
1956 citiri
Top 10 - Cele mai scumpe proprietati din lume - 12 Iulie 2007

Sunt insirate de-a lungul Rivierei Franceze sau construite la inaltime, au deschidere catre ocean sau piscine de zeci de metri lungime. Unele dintre ele fac chiar domeniile regale sa paleasca. Este vorba de cele mai scumpe case din lume, cu preturi care a depasesc cu mult o suta de milioane de dolari.

10. Cap Ferrat - Coasta de Azur, Franta - $65 milioane

Situate in apropiere de portul Jean, cladirea princpiala a complexului si cele trei vile pestru oaspeti au vedere atat catre ocean, cat si catre Beaulieu si Monaco. Proprietatea are. in total, 19 dormitoare, 21 de bai si 10 camere de primire cu ornamente, pereti acoperiti cu lemn scump, precum si candelabre. Gradinile, curtile interioare si o piscina imensa completeaza imaginea acestei proprietati de vis.

9. Pierre Penthouse - New York, SUA - $70 milioane

Acest "castel din cer" ocupa ultimele trei etaje ale unuia dintre cele mai stilate hoteluri din New York, situat in Central Park. Sala de bal a acestei minunate mansarde, loc de desfasurare a multor evenimente high-class de-a lungul anilor, a fost transformata intr-un salon inalt de peste 7 metri. Ferestrele ofera o priveliste de 360 de grade a central Park, Manhattan, precum si East River si Hudson River.

8. Portabello Estate - Corona del Mar, California, SUA - $75 milioane

Aceasta proprietate este inconjurata de ocean din trei parti, dar nu acesta lucru o face 3ponds.jpgatat de valoroasa. Construita in 2002, casa are un design care aminteste de o cochilie, opt dormitoare si zece bai complete, toatepe aproape 2.800 de metri patrati de spatiu ultramodern.

7. Three Ponds - Bridgehampton, N.Y., SUA - $75 milioane

Proprietatea Three Ponds este construita pe aproximativ 243.000 de metri patrati in zona Hamptons si si-a luat numele dupa lacurile din apropiere. Three Ponds are propriul teren de golf certificat, 14 gradini, o piscina lunga de 25 de metri, un magazin special pentru cei care vor sa-si procure echipamente profesioniste de golf, un teren de tenis pe iarba si o casa de oaspeti. Cladirea principala, proiectata de arhitectul Allan Greenberg, are un salon cu un dom inalt de peste 9 metri.

6. Bishops Avenue - Hampstead, Londra, UK - $99 milioane

bishops.jpgCasa Toprak are 2.600 de metri p atrati si a fost ridicata de afaceristul turc Halis Toprak. Casa are scari duble si un lift din sticla. De asemenea, este echipata si cu o piscina cu un pod de sticla si cu o baie turceasca pentru 20 de persoane.

5. Waterfront Estate - Istanbul, Turcia - $100 milioane

Casa care ocupa locul cinci in clasament este situata intr-o locatie mai putin obisnuita - este construita pe o suprafata de 3.000 de metri patrati fix la Bosfor. Locuinta ofera peste 2.800 de metri patrati de spatiu locuibil decorat cu cea mai mare opulenta: 64 de camere cu ferestre mari, care ofera o priveliste de vis a Bosforului. Ornamentele aurite si candelabrele de cristal completeaza ambianta, iar casa mai are si un chei lung de 60 de metri.

4. Tranquility - Lake Tahoe, Nevada, SUA - $100 milioane

Aceasta proprietate de 210 acri este detinuta de Joel Horowitz, co-fondatorul brand-ului Tommy Hilfiger, care a construit-o din nimic. Cladirea principala are peste 1.800 de metri patrati de spatiu locuibil, este inspirata de casele de munte din nordul Europei si maison_amitie.jpgare o crama cu 3.500 de sticle. La acestea se adauga o piscina acoperita, un atrium si un mini-cinematograf de 19 locuri.

3. Maison de L'Amitie - Palm Beach, Florida, SUA - $125 milioane

Potrivit Forbes, Donald Trump a cumparat in 2004 aceasta casa la o licitatie de lichidare, pentru suma de 41,25 milioane de dolari. Dupa ce a renovat-o, inclusiv sala de bal, cea de muzica si latura de 140 de metri care da spre ocean, Trump este increzator ca va reusi sa o vanda bine. Pentru locatarii carora nu le place apa oceanului, Maison de L'Amitie are si o piscina de 33 de metri, inconjurata de gradini.

2. Hala Ranch - Aspen, Colorado, SUA - $135 milioane

Hala Ranch, construita de printul Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz, fost ambasador al Arabiei Saudite in Statele Unite, este, in acest moment, cea mai scumpa proprietate din America. Vila principalhala.jpga are 5.200 de metri patrati locuibili, 15 dormitoare si 16 bai. In jurul acesteia se afla mai multe cladiri mai mici, grajduri, un teren de tenis si o piscina acoperita.

1. Updown Court - Windlesham, Surrey, UK - $138 milioane

Mai mare decat palatele de la Buckingham sau de la Hampton Court, Updown are 103 camere si este inconjurata de 58 de acri de gradini si padure. De asemenea, casa are intrari grandioase si mai multe bai, un teren de squash, o pista de bowling, un cinema de 50 de locuri si chiar si o "camera de panica". La acestea se adauga cateva heliporturi, parcare pentru opt limuzine si o alee din marmura, incalzita.

Bloombiz