Vrei bani dar nu-ti place sa muncesti? Vezi 20 de moduri de a te imbogati rapid

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 13:42
23774 citiri
Vrei bani dar nu-ti place sa muncesti? Vezi 20 de moduri de a te imbogati rapid

In goana dupa succes, multi dintre noi muncim din greu, sacrificandu-ne viata personala si chiar sanatatea. Dar aceasta nu este singura cale spre mina de aur. Exista un cerc restrans de oameni norocosi, care nu au avut nevoie de un MBA sau de o idee geniala pentru a se imbogati. Fara efort, acestia au facut mai multi bani decat am putea visa vreodata.

Oricat de mult ar nega oamenii de afaceri, cateodata nu ai nevoie decat de noroc prostesc pentru a te imbogati. O femeie din Las Vegas a castigat marele premiu la Loto de patru ori.

Un barbat din Marea Britanie a gasit in pamant aur in valoare de milioane de lire cu un simplu detector de metale. O familie pe picior de evacuare a descoperit in pivnita o carte foarte valoroasa cu benzi desenate cu Superman.

Mai exista si alte scurtaturi pe drumul spre imbogatire: sa te casatoresti cu o persoana foarte bogata, sa divortezi sau sa dai pe cineva in judecata.

In timp ce unii castiga cativa dolari pe ora, altii au facut avere fara prea mult efort.

Astfel, in conditiile in care unei persoane obisnuite nu i-ar ajunge o viata intreaga pentru a castiga cateva milioane de dolari, nu strica sa-si incerce norocul pe una dintre aceste cai.

BusinessWeek a realizat o lista a celor mai usoare 20 de moduri de a intra in cercul exclusivist al milionarilor.

1. Castiga la loto

Majoritatea viseaza sa castige la loterie macar o data, dar o femeie din Las Vegas, Joan Ginther, a nimerit combinatia castigatoare de...patru ori.

Conform ABC News, Ginther a castigat la loteria din Texas de patru ori in ultimii 17 ani: 5,4 milioane de dolari in 1993, 2 milioane in 2006 si 3 milioane de dolari doi ani mai tarziu.

Dar cel mai mult a castigat in 2010 - 50 de milioane de dolari. Sa fie noroc sau nedreptate?

2. Mosteneste o avere

Sa mostenesti o avere poate fi cateodata un moment neplacut, dar este o alta cale pe care unii s-au imbogatit fara a munci.

Christy Walton, vaduva lui John Walton, unul dintre fiii fondatorului Wal-Mart, Sam Walton, a intrat in posesia averii sotului ei dupa ce acesta a murit intr-un accident aviatic in 2005.

Averea sa este estimata la 22,5 miliarde de dolari, ceea ce o plaseaza in topul Forbes a celor mai bogati oameni din lume.

3. Pariaza pe calul castigator

Antreprenorul texan Glen Fullerton a castigat 900.000 de dolari in derbiul Kentuchy, anul acesta.

Partea interesanta este ca nu a pariat proprii bani.

Fullerton, un jucator novice, castigase 100.000 de dolari la o loterie sponsorizata de Churchill Downs si CNBC.

Alegerea sa, Super Saver, un cal cu sanse de 8 la 1, i-a adus marele premiu. 

4. Nimereste o gaura de milioane

Un lucru dificil chiar si pentru cei mai buni jucatori de golf a fost floare la ureche pentru Jason Hargett, un manager de restaurant si tata a patru copii.

Acesta l-a inlocuit in ultimul moment pe un jucator dintr-o competitie organizata un Utah in 2009.

Mai mult, era pe punctul de a renunta din cauza unei probleme la incheietura, dar, din fericire, a decis sa-si incerce norocul. Si a castigat 1 milion de dolari.

5. Cumpara si pastreaza

Investitiile pe termen lung pot fi rentabile. Sau foarte rentabile. Americanca Grece Groner lucra ca secretara la laboratoarele Abbott de 43 de ani.

A cumparat trei actiuni la compania respectiva pentru 180 de dolari, in 1935, si le-a pastrat timp de 70 de ani. Actiunile s-au multiplicat de cateva ori, iar ea a reinvestit dividendele.

In momentul in care Groner a decedat, la varsta de 100 de ani, avea 100.000 de actiuni valorand 7 milioane de dolari.

6. Cateva zerouri cadou din partea bancii

Ai alege sa traiesti ca un fugitiv pentru cateva milioane de dolari? Cuplul Leo Gao si Kara Hurring aveau o afacere falimentara cand Gao a aplicat pentru un overdraft de 100.000 de dolari neo-zeelandezi la Westpac Bank, in urma cu un an.

S-a trezit ca i s-a acceptat un credit de 10 milioane (aprox. 6 milioane de dolari americani) din cauza, sau datorita, unei erori de tipar. Gao a transferat o parte din bani in diferite conturi din China si Hong Kong.

Cei doi au parasit tara, odata cu datoriile, si sunt sub urmarire de atunci. Se crede ca acum sunt in China. Banca a recuperat doua treimi din bani.

Angajata care a facut aceasta eroare a fost concediata abia in luna august a anului trecut, dupa ce a facut o alta greseala similara.

7. Descopera o comoara in pivnita

Toata lumea viseaza ca vechiturile adunate in casa de-a lungul anilor nu au doar valoare sentimentala. Acest lucru se dovedeste foarte rar a fi adevarat. Dar o familie a descoperit recent o copie a primei editii din seria de benzi desenate Action Comics, datata in iunie 1938.

Interesant este ca aceasta "comoara" a fost descoperita in timp ce familia isi curata pivnita din cauza ca urma sa fie evacuata din casa. Revista, prima in care aparea Superman, are o valoare estimata la 250.000 de dolari si se pare ca va salva casa familiei.

8. Mergi la targuri de vechituri

Targurile de vechituri pot sa-ti aduca mult mai mult decat crezi. Chiar si cateva sute de milioane de dolari. Acesta a fost cazul pictorului Rick Norsigian, care a cumparat 65 de negative in urma cu 10 ani care s-au dovedit a fi facute in 1920 si 1930 de fotograful legendar Ansel Adams.

Autenticitatea negativelor ramane controversata, dar dealerul de arta, David W. Streets estimeaza valoarea acestora la aprox. 200 milioane de dolari.

 
9. Casatoreste-te cu o persoana bogata

Dragostea invinge tot, spun romanticii. Mai ales atunci cand vine la pachet cu o viata traita in lux.

Cine stie acest lucru mai bine decat Melania Knauss, un model sloven, care s-a casatorit cu Donald Trump in 2005, devenind a treia sotie a excentricului miliardar. Forbes estimeaza averea lui Trump la 2 miliarde de dolari.

Partea proasta pentru Knauss este ca a semnat un contract prenuptial.

10. Divorteaza de o vedeta

Divortul este dezastruos din punct de vedere emotional. Dar in unele cazuri, viata uneia dintre parti se schimba in mod radical. In bine.

Dupa patru ani de casatorie, Heather Mills a castigat 50 de milioane de dolari dupa ce a divortat, in 2008, de Paul McCartney, fostul membru al trupei Beatles.

11. Naste-te bogat

Unii au o copilarie de milioane, la propriu. Invata sa manance cu lingurite de aur, au o armata de servitori, palate si, de ce nu, un regat pe care sa-l conduca.

Regii lumii sunt inca printre cei mai bogati oameni din lume. Spre exemplu, Sultanul Bruneiului, Haju Hassanal Bolkiah, are o avere estimata de Forbes la 20 de miliarde de dolari.

12. Da pe cineva in judecata

In 2003, Cedrick Makara, un agent de asigurari din New York a castigat 3 milioane de dolari dupa ce i-a dat in judecata pe managerul si pe proprietarul cladirii in care lucra. Motivul?O rana la deget.

Acesta a declarat ca si-a introdus degetul in gaura unei usi fara sistem de inchidere.

A impins usa chiar cand altcineva incerca sa intre, astfel incat si-a ranit tendoanele degetului. Drept urmare, Makara a trebuit sa se opereze si nu a fost apt de munca sase luni.

13. Cumpara-ti un detector de metale

 Unii dintre noi i-au vazut pe cei care bantuie pe plaja cu detectoare de metal in cautare de monezi. Cateodata gasesc ceva mai mult de atat.

Asa este si cazul lui Terry Herbert, un somer care a gasit aur in ferma unui prieten din Anglia. Acesta a descoperit 1.600 de piese de aur si argint anglo-saxone, datand din secolul VII, estimate la 3,2 milioane de lire. Herbert va primi jumatate din aceasta suma.

14. Da-i 1.000 de dolari lui Mark Zuckerberg

Antreprenorul Paul Ceglia spune ca in 2003 l-a angajat pe studentul Mark Zuckerberg pentru a scrie coduri pentru compania StreetFax.

Ceglia ar fi investit 1.000 de dolari intr-un nou proiect pe care pustiul de 18 ani il pornea, numit "The Face Book". Cei doi se pare ca au semnat un contract care ii da acum lui Ceglia dreptul la 84% din actiunile Facebook, in valoare de 21 de miliarde de dolari.

Avocatul Facebook a sustinut ca cererea nu are baze reale, dar Ceglia i-a intentat proces lui Zuckerberg. Prima infatisare va avea loc pe 30 iunie, iar daca Ceglia castiga, poate pleca acasa cu peste 17 miliarde de dolari.

15. Prinde o minge si vinde-o

Sa renunti la o minge pe care ai prins-o in timpul unui meci de baseball este dificil, dar o suma uriasa de bani ar putea sa-ti usureze decizia.

In 1998, omul de stiinta Phil Ozersky a prins mingea lui Mark McGwire in timpul unui meci jucat la Oakland. A vandut-o cateva luni mai tarziu artistului de benzi desenate Todd McFarlane pentru 3 milioane de dolari.

16. Colectioneaza jucarii

O femeie din California a vandut pe eBay, in 2007, colectia de jucarii a sotului ei, care totaliza 275 de piese Transformers, pentru 1 milion de dolari.

Unele nu fusesera scoase din cutie niciodata. Cei doi cumparasera jucarii si accesorii Hasbro intre anii 1984 si 1987, in timp ce sotul isi revenea in urma unui accident de motocicleta.

17. Inregistreaza un nume banal

Care este bautura ta preferata? Dar mancarea? Ce hobby-uri ai? Fa o lista si vezi daca unul dintre acele cuvinte au fost inregistrate ca nume de domenii. Ideea poate valora milioane.

Un proprietar al unei companii de software, Chris Clark, a vanzut domeniul pizza.com pentru 2,6 milioane de dolari in 2008. Clark inregistrase domeniul pentru 20 de dolari in 1994.

18. Ai o aventura cu o persoana importanta

Tacerea este de aur, mai ales cand un CEO vrea sa-si musamalizeze viata personala.

Organizatoarea de evenimente Jodie Fisher si Mark Hurd, care si-a dat de curand demisia din postul de CEO al HP, s-au judecat in legatura cu o acuzatie de hartuire sexuala.

Suma pe care a cerut-o Fisher nu a fost data publicitatii. Dar lucrurile acestea nu se intampla doar in lumea de business. Tiger Woods i-a platit lui Rachel Uchitel 10 milioane de dolari pentru a stinge un scandal sexual.

19. Locuieste pe un mina...de petrol

Unii oameni locuiesc pe o mina de aur, altii pe una de petrol.

Locuitorii orasului Stanley, spre exemplu, s-au imbogatit cand, in 2008, cateva companii petroliere s-au aratat interesate sa le foreze proprietatile.

Drept urmare, orasul inloreste si multi rezidenti au devenit milionari peste noapte.

20. Nu-ti vinde casa

Sa fii proprietarul singurei case care mai sta in calea unui mare proiect imobiliar este noroc chior.

Luna aceasta, Daniel Goldstein, ultimul proprietar care mai ramasese in lupta cu proiectul Atlantic Yards din Brooklyn, si-a vandut apartamentul de trei camere pentru 3 milioane de dolari - de patru ori mai mult decat suma pentru care-l cumparase in 2003.

#bani din actiuni, #castigatori la loto, #cei mai bogati oameni din lume, #donald trump, #idei de afaceri, #imbogatesti rapid, #investitii, #mostenitori, #premii loto, #procesul lui mark zuckerberg, #scandaluri sexuale, #top forbes miliardari, #wal-mart , #stiri Donald Trump