Lactalis muta o parte din productie in Polonia

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 14:25
2577 citiri
Lactalis muta o parte din productie in Polonia

Grupul francez Lactalis, care a preluat La Dorna, a mutat echipamentele de productie de branza Cottage din Romania in Polonia, unde exista o cerere mai mare pentru acest produs, a anuntat duminica grupul.

"In ceea ce priveste segmentul de branza Cottage, acesta este unul de nisa pe piata locala, comparativ cu piata din Polonia, ceea ce a determinat compania sa mute echipamentele de productie de branza Cottage in Polonia, unde exista o cerere mai mare pentru acest produs.

Reteta produsului ramane aceeasi, cu atat mai mult cu cat echipa care implementeaza reteta in Polonia cuprinde membri ai echipei de productie din Romania", se arata in comunicatul citat de NewsIn.

De la momentul preluarii La Dorna, Lactalis a inceput sa produca in fabricile din Romania si alte branduri internationale din portofoliu.

Compania sustine ca a investit atat in tehnologie, cat si in programe de formare pentru cei 800 de angajati romani ai companiei si pentru partenerii de afaceri.

Lactalis sustine ca, in scopul consolidarii pe termen lung a business-ului din Romania, continua sa dezvolte linia de produse certificate bio.

Compania este in acest moment, potrivit propriilor estimari, singurul producator din Romania de lactate bio care are distributie nationala.

In Romania, Lactalis are o capacitate de productie anuala de peste 50.000 de tone de produse lactate si colecteaza peste 61.000 de tone de lapte anual de la fermierii locali.

Peste 98% din produsele Lactalis procesate in Romania contin lapte provenit de la peste 3.000 de fermieri si producatori romani.

Potrivit propriilor estimari, producatorul marcii La Dorna, grupul Lactalis, este al treilea mare grup de produse lactate din lume.

Lactalis achizitioneaza anual peste 9,2 miliarde de litri de lapte, ceea ce il pozitioneaza pe locul al doilea in topul companiilor care colecteaza lapte materie prima la nivel global.

Cifra de afaceri a grupului in 2009 a fost de 8,5 miliarde de euro, grupul avand 38.000 de angajati, 125 de facilitati de productie in 21 de tari din lume. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#investitii in romania, #investitori, #la dorna , #stiri Dorna