Turismul in Bucovina a crescut cu 20%

Joi, 02 August 2007, ora 09:45
1428 citiri

Turismul religios la vestitele manastiri din Bucovina si agroturismul sunt principalele atractii turistice pentru strainii si romaniii care viziteaza zona, la care se adauga turismul de aventura in Bazinul Dornelor sau in apropierea Parcului National Calimani, turismul cultural in zona Falticeni si Suceava, precum si turismul balnear la Vatra Dornei.

Potrivit sefului Serviciului Info Turism din cadrul Consiliului Judetean Suceava, Claudiu Brada?an Bumbu, in acest an s-a inregistrat o crestere cu 20% a numarului de turisti care au vizitat judetul, dupa ce in 2006 Bucovina a fost vizitata de aproximativ 200.000 de turisti, din care 77% romani ?i 23% straini.

In ultimul an au fost construite sau extinse cateva sute de pensiuni in zona de munte a judetului, preturile la cazare variind in functie de numarul de margarete al acestora, dar si de zona unde sunt situate.

Bucovina_Landcape03.jpg6.jpgZonele cele mai cautate de turistii straini, dar si de cei romani sunt: Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Putna, Gura Humorului si localitatile din preajma manastirilor.

Din acest an, diversele atractii turistice bucovinene vor fi promovate unitar, in cadrul programului Anul Bucovina, ce va avea in centrul atentiei Targul de Turism al Bucovinei, organizat la Centrul Economic Bucovina in perioada 14-16 septembrie. Pensiunile sunt la mare cautare in preajma sarbatorilor religioase si de sfarsit de an. Majoritatea turistilor apeleaza la rezervarea locurilor cu doua luni inainte de perioada in care vor sa ajunga in zona respectiva.

Patronii pensiunilor aplica reduceri pentru grupurile mai mari si pregatesc surprize pentru oaspeti mai ales de Craciun, Anul Nou si Paste.

Preturile la cazare individuala variaza in functie de gradul de confort si de pachetele turistice alese, osciland intre 60 si 250 de lei camera dubla pentru o zi. Pentru grupuri, in anumite perioade ale anului sau, mai nou, in timpul saptamanii, se fac reduceri importante. ManastireaHumorului3.jpg6.jpg

In 2006 judetul Suceava a fost vizitat de aproximativ 200.000 de turisti, iar in acest an, in cele circa 600 de structuri turistice ce ofera peste 9.000 de locuri de cazare, sunt asteptati peste 240.000 de turisti.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...