Oamenii de afaceri Copos, Borcea si fratii Becali, condamnati la inchisoare cu executare

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 16:25
3767 citiri
Oamenii de afaceri Copos, Borcea si fratii Becali, condamnati la inchisoare cu executare

Curtea de Apel s-a pronuntat, luni, in privinta apelului inaintat de Parchet in "Dosarul Transferurilor".

Omul de afaceri George Copos a primit cinci ani de inchisoare cu executare, in timp ce Cristi Borcea si Victor Becali au primit o pedeapsa de sapte ani cu executare. Cea mai mare pedeapsa a primit-o Ioan Becali, opt ani de inchisoare cu executare.

Impresarul Ioan Becali sustine in continuare ca este nevinovat si asteapta o sentinta mult mai blanda la recurs.

"Eu ma simt nevinovat si imi sustin nevinovatia. S-au vazut oameni condamnati si la 25 de ani de inchisoare care apoi au fost achitati. Sper ca judecatii sa fie echidistanti. Eu am constiinta curata si astept sentinta definitiva. Ma tem insa de niste comenzi politice", a declarat Ioan Becali la GSP TV.

In acelasi dosar au fost condamnati si Mihai Stoica la patru ani de inchisoare cu executare, in timp ce Jean Padureanu a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare.

In "Dosarul transferurilor" mai multi conducatori din fotbalul romanesc sunt acuzati de tranzactii ilegale in legatura cu 12 transferuri de jucatori catre cluburi din strainatate.

Astfel, acestia ar fi declarat pentru aceste transferuri sume mult mai mici decat cele reale, cauzand un prejudiciu total de 13,1 milioane de dolari, potrivit Ziare.com.

Contactat de Business24, avocatul Gabriel Biris a declarat ca decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

"Este un dosar pe rol la Curtea de Apel, prin urmare decizia poate fi atacata cu recurs", a precizat Gabriel Biris.

Cele 12 transferuri s-au facut in perioada 1999-2005, de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate.

George Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gica Popescu, Gigi Netoiu si Cristi Borcea au fost trimisi in judecata, de catre procurorii DNA, inca din octombrie 2008, insa "dosarul transferurilor" a fost judecat extrem de lent.

In aprilie 2012, cei opt oameni de fotbal au fost achitati de Tribunalul Bucuresti.

#George Copos afaceri, #om afaceri George Copos, #Copos Rapid, #Copos inchisoare , #stiri Dosarul Transferurilor