2010 incepe cu scumpiri

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 10:19
1255 citiri
2010 incepe cu scumpiri

Majorarea accizelor si aprecierea euro va determina o scumpire a preturilor, mai ales la energie, gaze naturale si carburanti, apreciaza presedintele Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu.

"Efectul acestor scumpiri se va multiplica in economie, iar cresterea cea mai mare nu se va inregistra la facturi, ci la rafturi. In aceste conditii, produsele alimentare risca sa se scumpeasca chiar si cu 25%" a spus Iancu pentru Gardianul.

Potrivit presedintelui Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, o majorare a facturii la utilitati va determina cresterea costului alimentelor cu 5% pana la 8%, in functie de resursele folosite pentru productie.

La acestea s-ar putea adauga si alte majorari aduse de deprecierea monedei nationale.

"In plus, exista suspiciuni privind cresterea taxelor pentru producatori romani in lanturile de magazine din tara", crede presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#scumpiri, #accize, #taxe, #euro, #preturi, #gaze, #energie , #stiri Dragos Frumosu