Ce isi mai poate permite romanul pe timp de criza?

Marti, 17 Martie 2009, ora 12:13
1223 citiri
Ce isi mai poate permite romanul pe timp de criza?

Peste 60% dintre romani se gandesc sa renunte la excursii si calatorii. Au reaparut schimburile de locuinte. Doritorii se lasa asteptati.

In conditii de criza, cei mai multi romani (60,9%) se gandesc serios sa reduca din bugetul alocat pentru excursii si calatorii, urmatoarea cheltuiala pe lista reducerilor fiind cea destinata obiectelor de lux, dupa cum reiese dintr-un studiu dat publicitati ieri de Mednet Marketing Research Center in colaborare cu Media Xprimm.

Pe de alta parte, au reaparut anunturile de schimb de locuinta, cu diferenta in bani sau masini de lux, care nu-si gasesc insa doritori. Iesirile in oras, fie la restaurant, fie in scopuri culturale, imbracamintea si investitiile sunt urmatoarele pe lista reducerilor pe care le-ar opera romanii, la polul opus aflandu-se cumpararea de alimente.

"In contextul crizei, fiecare se gandeste de unde poate sa taie din cheltuieli. Se va resimti o reducere a bugetului, in sensul ca oamenii vor prefera vacante mai aproape de casa, mai ieftine si mai scurte", a declarat pentru Gandul presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu.

El a adaugat insa ca nu crede ca cifra de afaceri a agentiilor de turism se va diminua in comparatie cu anul precedent, in primul rand datorita faptului ca sejururile sunt mai ieftine, gratie aceleiasi crize.

Aprovizionarea cu alimente ramane insa intangibila pentru romani.

"Mancarea este ultimul lucru la care romanul va decide sa faca economii. Si totusi, in conditiile accentuarii crizei si pe fondul unor masuri impopulare luate de Guvern va exista o categorie de populatie care va cumpara produse alimentare mai ieftine. De la salam crud-uscat se va trece la parizer, iar de la muschi file la salam.

In aceste conditii va creste numarul oamenilor cu afectiuni cauzate de alimentatia nesanatoasa", spune presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, # criza, # economii, # reduceri , #stiri Dragos Frumosu