Frumosu: Guvernul nu este de acord cu reducerea TVA la alimente

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 22:18
1416 citiri
Frumosu: Guvernul nu este de acord cu reducerea TVA la alimente

Presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara, Dragos Frumosu, a precizat sambata ca premierul Boc a promis ca, de saptamana viitoare, se vor incheia protocoale intre sindicate si inspectoratele teritoriale de munca, pentru a se crea echipe mixte de control impotriva muncii la negru, informeaza Newsin. 

"Guvernul si premierul si-au luat angajamentul ca, de saptamana viitoare, se vor incheia protocoale cu Inspectia Muncii, pentru ca, in ceea ce priveste munca la negru, inspectiile muncii la nivel de judet sa faca, impreuna cu reprezentantii sindicatelor, echipe pentru verificarea acestor situatii', a declarat Dragos Frumosu, dupa o intrevedere cu premierul Emil Boc.

Pe de alta parte, a aratat Frumosu, Guvernul nu este de acord cu reducerea TVA la alimente."Problema reducerii TVA la alimente cu care Guvernul nu este de acord in momentul de fata. (...) Cu TVA se pare ca ramane in analiza', a mentionat el.

In acest context, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a convenit sa mai discute cu sindicalistii pentru combaterea evaziunii fiscale din industria alimentara, in special in domeniul cerealelor si fructelor.

La randul sau, premierul Emil Boc a precizat, in urma intrevederii cu sindicatele, ca a decis modificarea legislatiei privind inspectia muncii si intarirea statutului inspectorului de munca. 

#guvern, #tva, #aliment, #evaziune , #stiri Dragos Frumosu