TVA pe mici, bere si vacante de 1 Mai, cat 1 km din Autostrada Soarelui

Duminica, 03 Mai 2009, ora 22:37
1997 citiri
TVA pe mici, bere si vacante de 1 Mai, cat 1 km din Autostrada Soarelui

Din vanzarile record de mici, bere si pachete turistice pentru minivacanta de 1 Mai, statul roman a incasat o taxa pe valoarea adaugata (TVA) in valoare totala de 6,8 milioane de euro, suma suficienta pentru constructia unui kilometru din Autostrada Soarelui, pe tronsonul Medgidia - Constanta.

"Zilele de 1 si 2 Mai reprezinta in mod traditional varful vanzarilor de carne de mici in Romania, fiecare intreprindere de industrializare a carnii livrand in medie intre 500 kg si o tona din acest produs. Luand in calcul faptul ca aproximativ 500.000 de familii au iesit la iarba verde sa faca gratar si ca fiecare familie cumpara, de regula, o caserola de un kilogram, rezulta ca vanzarile au depasit 500 de tone", a declarat pentru Gandul presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu.

Cum un kilogram de carne de mititei costa, in medie, 11 lei, rezulta ca incasarile s-au ridicat la 5,5 milioane de lei.

In perioada minivacantei de 1 Mai, vanzarile de carne de mici sunt de zece ori mai mari decat media anuala, a mai spus Frumosu. La mici merge si o bere, sau chiar mai multe.

"In aceasta perioada au fost vanzari de aproximativ 300.000 de hectolitri.

In general, in weekend se consuma dublu sau chiar triplu comparativ cu cifrele inregistrate in timpul saptamanii, iar acum am avut de-a face cu un weekend prelungit si festiv", a declarat pentru Gandul presedintele Patronatului Societatilor Independente Producatoare de Bere din Romania, Vifor Versescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tva, # mici, # bere , #stiri Dragos Frumosu