E.ON: Gazele se vor scumpi foarte mult in 2011

Luni, 14 Martie 2011, ora 11:32
2467 citiri
E.ON: Gazele se vor scumpi foarte mult in 2011

Cotatiile ridicate ale petrolului vor genera o scumpire accentuata a gazelor naturale, spre sfarsitul acestui an, a declarat Directorul general al companiei E.ON Romania, Frank Hajdinjak, citat de NewsIn. 

"Daca ajustarile s-ar fi facut in pasi marunti, incepand din 2009, nu am fi ajuns aici, cand avem de recuperat un decalaj foarte mare.

Nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla iarna viitoare, avand in vedere ca pretul petrolului a crescut de la 50 de dolari pe baril la 115, iar cel al gazelor reactioneaza dupa sase-noua luni.

Adica exact in perioada de iarna vom simti varfurile de pret, aceasta daca pretul petrolului nu va creste si mai mult", a spus Hajdinjak, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.

Potrivit acestuia, atat consumatorii, cat si companiile de gaze sunt intr-o situatie "extrem de grava".

"Trebuie gasita o solutie de echilibru pentru ambele parti", a declarat Frank Hajdinjak.

Acesta spune ca o solutie ar fi formarea unui cos special de gaze pentru populatie, care sa contina un procent foarte mare de resurse interne.

"Anul trecut a fost usor sa fie luata o decizie similara pentru consumatorii industriali. Nu inteleg de ce nu s-ar face acelasi lucru si pentru cei casnici.

Sunt convins ca si autoritatile se gandesc in prezent la acelasi lucru", a precizat Hajdinjak. Frank Hajdinjak declara recent ca a solicitat ANRE majorarea pretului gazelor in acest an si considera ca liberalizarea pretului gazelor ar fi un lucru bun pentru populatie.

"Liberalizarea va fi buna si pentru populatie, acest lucru va genera o competitie si va conduce poate la o scadere a costurilor pentru consumatori.

Intregul proces este de lunga durata, iar preturile nu pot fi liberalizate peste noapte", spunea Hajdinjak.

De asemenea, oficialul E.ON Romania preciza ca pretul gazelor ar trebui sa creasca cu doua cifre in acest an, pentru ca societatea sa-si acopere costurile.

E.ON Romania, membra a Grupului german E.ON, este compania platforma care sustine companiile E.ON operationale in Romania in sectorul gazelor naturale si al electricitatii.

E.ON Romania detine un pachet de 51% din actiuni la fiecare din companiile E.ON Energie Romania , E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie, precum si 100% din actiunile companiei E.ON Energie Regenerabile Romania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#e.on romania, # scumpirea gazelor naturale, # cotatii ridicate ale petrolului , #stiri E on Gaz Distributie