Ciolos: Invatamantul agricol va putea fi reformat dupa 2014

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 17:48
3542 citiri
Ciolos: Invatamantul agricol va putea fi reformat dupa 2014

Invatamantul agricol si invatamantul tehnic agricol din Romania vor putea sa beneficieze din plin de reformare dupa 2014, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, in cadrul unei intalniri avute joi, la Bucuresti, cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"L-am felicitat pe domnul ministru, in numele Comisiei Europene, pentru curajul si determinarea pe care le-a aratat in reformarea sistemului de invatamant din Romania. Este o actiune foarte apreciata la nivelul UE pentru ca se inscrie in liniile directoare pe care Comisia Europeana vrea sa le impuna prin viitoarele programe si politici europene si dupa 2014. Romania ar trebui sa beneficieze din plin de aceasta perspectiva pentru ca restructurarea agriculturii, cresterea performantei, cresterea valorii adaugate in productia agricola fara implicarea rezultatelor unei cercetari performante si adaptate la nevoile productiei agricole nu se va putea face sau se va putea face foarte greu", a mai spus Ciolos.

La randul sau, ministrul Funeriu a explicat pasii pe care Romania ii face in domeniul invatamantului profesional si in cel al cercetarii din domeniul agricol.

"Prin prevederile Legii Educatiei Nationale, s-au creat toate premisele pentru ca acest invatamant profesional si tehnic sa devina un motor important al dezvoltarii Romaniei. Incepand cu anul scolar 2012-2013, vizam exact umplerea acelor nevoi de care a amintit domnul comisar si o punere in acord cu piata muncii. Nu mai putin important este domeniul cercetarii agricole, pentru ca incepand cu anul 2014, fonduri europene substantiale vor fi alocate cercetarii agricole, ori fara o clarificare institutionala, fara un peisaj institutional sanatos in cercetarea agricola din Romania nu vom putea sa fim parte la aceasta aventura a cercetarii europene", a spus ministrul Educatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#invatamant agricol Romania, #Ciolos Funeriu, #intalnire Ciolos Funeriu, #Ciolos invatamant agricol , #Cursuri agricultura