Copilul tau, viitor om de afaceri. Pregateste-l din timp

Sambata, 24 Martie 2012, ora 00:00
6007 citiri
Copilul tau, viitor om de afaceri. Pregateste-l din timp

Fluenta in comunicare intr-o limba de circulatie internationala este esentiala pentru un actual sau viitor om de afaceri. Tocmai de aceea, daca vrei ca si copilul tau sa iti calce pe urme, cea mai buna alegere este o scoala specializata pe limba engleza, spre exemplu.

Helen Doron ofera cursuri pentru copii de la 0 la 18 ani. Programele speciale concepute de lingvista Helen Doron se prezinta sub forma a 10 cursuri in ani consecutivi de studiu, insotite de seturi de materiale, carti si CD-uri, adaptate fiecarei etape de dezvoltare a copilului.

Bebelusii intre 3 si 22 de luni beneficiaza de programul "Baby's best start", in care sunt introdusi in mediul sonor al limbii engleze, invata limbajul semnelor si ajung sa inteleaga o serie de cuvinte si formulari in limba engleza.

Copiilor intre 2 si 5 ani li se adreseaza programul "English for Infants" iar celor intre 5 si 9 ani programul "English for all Children".

Mai departe, copiii pot beneficia de cursuri de continuitate pe masura ce avanseaza ca si nivel de studiere a limbii engleze.

"Cu ajutorul acestor cursuri copiii vin in contact cu un vocabular de peste 550 de cuvinte (pentru fiecare curs) in limba engleza si incep sa o asimileze prin metode interactive si multisenzoriale asociate cu jocul si cu muzica", a declarat Stefania Filip, Master francizor Helen Doron Romania.

Programul lectiilor incearca sa se sincronizeze cu timpul liber al parintilor, a explicat oficialul. "Pentru ca lucram cu copii de varste mici, acestia trebuie insotiti la curs de un membru al familiei, asa ca avem cursuri care incep la ora 18, 19, precum si cursuri care incep la ora 10 dimineata, pentru cei mici", a adaugat Stefania Filip.

Pretul cursurilor este stabilit de fiecare centru educational in parte, dar se incadreaza intre 150-250 lei pe luna pentru una sau 2 sedinte pe saptamana.

Copiii adora sa invete prin joc

Prin joc copiii asimileaza cel mai bine si mult mai multe informatii decat printr-o activitate clasica de predare a unei limbi straine.

"Lucrurile pe care le invata in timpul jocului sunt cele pe care le retin cel mai bine si nu depun un efort suplimentar pentru asta", a adaugat aceasta.

Orele de engleza, un "pretext" sa mai petreci putin timp alaturi de copilul tau

Aceste tipuri de cursuri contribuie la consolidarea relatiei parinte-copil, sustine Stefania Filip.

"Daca parintii oameni de afaceri, aleg pentru copiii lor cursurile Helen Doron si aleg sa ii si insoteasca (in special pe cei mici) la aceste cursuri, atunci pot micsora timpul pe care nu il petrec alaturi de copii si de asemenea, prin intermediul materialelor pe care cursantii le au pentru acasa, parintii pot avea activitati care sa ii apropie de copiii lor. Cei mici ii pot chiar invata pe parinti diverse jocuri asa cum sunt cele de la lectiile Helen Doron", a declarat aceasta.

Cum reusesti sa-ti restabilesti echilibrul in relatia cu copilul?

"Acest echilibru poate fi restabilit doar prin acordarea de atentie copilului si prin desfasurarea de activitati impreuna cu el. Parintii foarte ocupati reusesc sa ajunga la acest echilibru in momentul in care inteleg ca timpul petrecut alaturi de copil, trebuie sa fie dedicat in exclusivitate acestuia, printr-o deconectare totala de la problemele de la birou.

Pentru acest lucru, noi, la Helen Doron ii ajutam pe parinti dandu-le feedback despre comportamentul copilului la cursuri si prin faptul ca ii invitam si pe ei sa participe la aceste cursuri la care folosim metode speciale de invatare. De asemenea, copiii primesc atunci cand se inscriu in program un set de materiale care se folosesc atat la curs, cat si acasa.

Prin intermediul acestor cd-uri si carti, adaptate fiecarei varste, si luand ca exemplu diversele jocuri de la cursuri, parintii isi pot cunoaste mult mai bine copiii. Daca acest lucru se intampla, copiii capata mai multa incredere in ei, iar acest progres se vede in modul in care ei reactioneaza la cursuri.

Astfel, sunt mult mai activi si mai receptivi la lucrurile noi pe care le invata. Echilibrul emotional le influenteaza vizibil modul in care se raporteaza la activitatile pe care le avem si la colegii cu care sunt in grupa", a declarat managerul Helen Doron.

O educatie corecta nu este neaparat una costisitoare

Atunci cand te gandesti sa ii duci pe cei mici la diferite cursuri trebuie sa te convingi mai intai de rezultatele obtinute de cei care ofera cursurile respective si de asemenea, trebuie sa cunosti foarte bine metoda prin care copiii sunt invatati o limba straina, un sport etc...

Doar dupa ce primesti aceste informatii, poti decide care este suma ce merita investita pentru o mai buna dezvoltare a copilului.

"La Helen Doron rezultatele sunt vizibile, iar cele peste 660 de centre, deschise in peste 30 de tari, sunt dovada ca vorbim despre o modalitate de invatare apreciata atat de copii, cat si de parintii care aleg sa ii aduca pe cei mici la noi", sustine Stefania Filip.

#educatie copil, #cele mai bune scoli, #engleza pentru copii , #Cursuri engleza