Exclusiv. In numele tatalui. Nicolae Ratiu vrea sa educe managerii din Romania

Marti, 14 Mai 2013, ora 10:05
2143 citiri
Exclusiv. In numele tatalui. Nicolae Ratiu vrea sa educe managerii din Romania
Omul de afaceri Nicolae Ratiu, fiul politicianului Ion Ratiu. Sursa foto: Romanianculturalcentre.org.uk

Pilkington Ratiu Business School, o institutie de invatamant controlata de omul de afaceri Nicolae Ratiu, fiul politicianului Ion Ratiu, si Maastricht School of Management Romania fuzioneaza si pun bazele celei mai relevante scoli de business pentru mediul de afaceri local si regional, care va functiona intr-o noua entitate, MSM-Ratiu.

"Membrii echipelor executive s-au intalnit, la sfarsitul anului 2012, si si-au dat seama ca au o viziune foarte asemanatoare pentru viitorul educatiei de business din Romania.

Reprezentantii ambelor scoli de business au obiectivul de a dezvolta o scoala de afaceri caracterizata prin excelenta si, mai ales, o scoala care adera la principii etice solide si responsabilitate sociala - o scoala care va schimba in bine modul in care oamenii fac afaceri in Romania", a explicat Nicolae Ratiu, pentru Business24, de ce a luat decizia de fuziune.

Potrivit oficialilor noii entitati, profesorii scolii sunt manageri si antreprenori ce conduc business-uri in Europa Centrala si de Est, precum si profesori de la scoli de afaceri renumite precum Harvard si INSEAD (acronimul de la Institut Europeen d'Administration des Affaires si una dintre cele mai prestigioase scoli de business).

Profesorii vor imbina teoria si informatia necesare intelegerii in ansamblu a unui business cu studii de caz dezvoltate special pentru aceasta scoala si specifice unei economii emergente.

Profesori de renume vor impleti teoria cu studii de caz

Omul de afaceri a precizat, pentru Business24, ca scoala va fi deshisa in septembrie anul acesta, si ca printre profesorii care vor preda se numara Paul Evans, Pekka Hietala si Youssef Bissada de la INSEAD, alaturi de directori executivi precum Petru Vaduva, CEO la Tiriac Holding. De asemenea, cursurile organizate de scoala MSM-Ratiu vor fi predate si de Florin Ilie, de la ING Bank sau de antreprenorul Marius Ghenea.

Nicolae Ratiu recunoaste ca numele tatalui sau "i-a deschis multe porti", dar ca, in acelasi timp, a reprezentat si un dezavantaj, pentru ca, atunci cand se prezenta, preturile de pornire cresteau. Din acest motiv a preferat sa evite pe cat posibil mentionarea numelui de familie.

Chiar si asa, a continuat sa investeasca in principal in segmentul imobiliar, desi sustine ca vremurile sunt in continuare dure.

Familia Ratiu

Omul de afaceri si filantropul Nicolae Ratiu locuieste la Londra si, pana in 1990, nu a vizitat niciodata Romania. Fiul lui Ion Ratiu are amintiri frumoase create in Romania, dar si mai putin placute, mai ales atunci cand vine vorba despre incercarea tatalui sau de a deveni presedinte, in anii 1990, cand a pierdut in fata lui Ion Iliescu.

Ion Ratiu a locuit intre 1940 si 1990 in Regatul Unit, unde a infiintat si finantat Fundatia Ratiu. De asemenea a fondat in 1984 Uniunea Mondiala a Romanilor Liberi si a fost ales deputat de Cluj din partea PNTCD la alegerile din 20 mai 1990, respectiv la cele din 1992. In 1996 a fost ales deputat de Arad, tot din partea PNTCD.

In 1991 a infiintat ziarul Cotidianul.

Mai multe detalii despre planurile de viitor ale fiului politicianului Ion Ratiu, dar si despre modalitatea in care isi petrece timpul liber puteti afla in interviul integral ce va fi publicat in suplimentul "Cum sa ii cheltuiesti" din acest weekend.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nicolae Ratiu business school, #Pilkington Ratiu Business School , #Cursuri management