Avem cei mai multi tineri in invatamantul profesional. Romania, cu mult peste media UE

Duminica, 29 Martie 2015, ora 10:52
1352 citiri
Avem cei mai multi tineri in invatamantul profesional. Romania, cu mult peste media UE
Foto: legestart.ro

Ponderea tinerilor inscrisi in invatamantul profesional si tehnic este de 61,9 la suta din totalul elevilor din invatamintul secundar superior, peste media UE-28, de 50,4 la suta, potrivit proiectului privind Strategia educatiei si formarii profesionale din Romania pentru perioada 2014-2020.

Proiectul supus dezbaterii publice de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice include date dintr-un studiu realizat de Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale (CEDEFOP), potrivit carora sansele de angajare sunt mai bune pentru absolventii invatamantului profesional si tehnic.

Pentru aceasta categorie, rata de angajare este mai mare decat in cazul absolventilor de invatamant teoretic cu acelasi nivel de pregatire, respectiv cu 4,1 puncte procentuale in Romania si cu 5,6 la suta in UE, conform situatiei din anul 2010.

Initiatorii Strategiei sustin ca aceasta situatie evidentiaza importanta formarii profesionale initale (IVET), Romania avand o pondere relativ buna a ...citeste mai departe despre "Avem cei mai multi tineri in invatamantul profesional. Romania, cu mult peste media UE" pe Ziare.com

#invatamant profesional, #invatamant secundar profesional, #calificare profesionala, #proiect strategie educatie , #Stiri Educatie