Care sunt cele mai bune universitati din lume? Iata topul Time Higher Education

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 17:33
1416 citiri
Care sunt cele mai bune universitati din lume? Iata topul Time Higher Education
Foto: Facebook/University of Oxford

Universitatea Oxford a devenit prima institutie de invatamant superior din Marea Britanie care s-a clasat pe primul loc in topul anual global intocmit de publicatia Times Higher Education.

Oxford a detronat universitatea americana California Institute of Technology, liderul clasamentului din 2015, care a coborat in acest an pe pozitia a doua, informeaza Reuters.

Pozitia ocupata de Oxford se datoreaza imbunatatirii performantelor obtinute pentru toti cei patru indicatori principali care influenteaza clasamentul final - predare, cercetare, mentionari in presa de specialitate si renume international.

Insa votul prin care Marea Britanie a decis sa paraseasca Uniunea Europeana ar putea sa ameninte aceasta pozitie prestigioasa obtinuta de cea mai veche universitate engleza, deoarece profesorii si cercetatorii ei ar putea fi exclusi dintr-o serie de proiecte de cercetare extrem de importante la nivel european, a explicat Phil Baty, editor al publicatiei Times Higher Education si ...citeste mai departe despre "Care sunt cele mai bune universitati din lume? Iata topul Time Higher Education" pe Ziare.com

#top universitati, #Oxford top universitati, #universitati Time Higher Education , #Stiri Educatie