Cifrele seci ale Educatiei: Cat s-a largit groapa dintre rural si urban. Statul nu are solutii

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 07:48
922 citiri
Cifrele seci ale Educatiei: Cat s-a largit groapa dintre rural si urban. Statul nu are solutii
Foto: Arhiva Ziare.com

Invatamantul din rural ramane departe de media inregistrata in urban la toti indicatorii de calitate - ponderea profesorilor calificati, rezultatele elevilor, abandonul scolar, dotarea cu computere - arata ultimul raport al Agentiei Romane de asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP).

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat pentru cursdeguvernare.ro ca nu vede solutii pentru rural pana cand nu cresc salariile profesorilor.

Raportul: Cifrele seci ale invatamantul din rural

47,5% din elevii aflati in clasele I - VIII invata in scoli din sate si comune30% din elevii de la tara abandoneaza timpuriu scoala, procentul fiind de 3 ori mai mare decat cel inregistrat in urban (care se situeaza sub media europeana)20% dintre absolventii de opt clase se opresc la acest nivel de studii, nu urmeaza liceul sau o scoala profesionala80% din mediile sub 5 de la Evaluarea Nationala 2015 au fost obtinute in ruralmedia este 13 elevi pentru un cadru didactic2% din ...citeste mai departe despre "Cifrele seci ale Educatiei: Cat s-a largit groapa dintre rural si urban. Statul nu are solutii" pe Ziare.com

#cifre invatamant rural, #statistici invatamant , #Stiri Educatie