Cotroceniul apara legea care pedepseste plagiatorii, pe care PSD vrea sa o schimbe: Avem nevoie si de un arbitru extern

Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 19:45
1235 citiri
Cotroceniul apara legea care pedepseste plagiatorii, pe care PSD vrea sa o schimbe: Avem nevoie si de un arbitru extern
Foto: Pixabay (Arhiva)

Consilierul de stat Ligia Deca, care coordoneaza Departamentul de Educatie al Administratiei prezidentiale, a comentat declaratiile ministrului Educatiei privind o posibila modificare a legislatiei privind plagiatul, spunand ca astfel de schimbari nu sunt "oportune", mai ales avand in vedere deciziile clare ale CCR privind pastrarea rolului CNATDCU.

"Avem o decizie a Curtii Constitutionale, care subliniaza in mod deosebit importanta ca sesizarile de plagiat sa fie judecate de o entitate externa entitatii care a acordat diploma. In acest context, cred ca rolul CNATDCU a fost validat de CCR. Nu cred ca se poate reveni la o forma pe care Curtea Constitutionala nu a considerat-o a fi una potrivita", a spus Ligia Deca.

Ea a precizat ca discutiile pe tema actualului sistem pot avea loc, insa acesta este unul functional, care nu ar trebui modificat fara o analiza clara a efectelor.

"In spiritul continuitatii (...) ar fi normal sa lasam sistemul sa functioneze o anumita perioada, dupa ...citeste mai departe despre "Cotroceniul apara legea care pedepseste plagiatorii, pe care PSD vrea sa o schimbe: Avem nevoie si de un arbitru extern" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modificare lege plagiat, #consilier Iohannis lege plagiat , #Stiri Educatie