Cum vrea ministrul Sanatatii sa opreasca exodul medicilor: Studentii cu burse ar putea fi obligati sa munceasca in tara

Joi, 01 Octombrie 2015, ora 13:31
1121 citiri
Cum vrea ministrul Sanatatii sa opreasca exodul medicilor: Studentii cu burse ar putea fi obligati sa munceasca in tara

Studentii de la Medicina care primesc burse de studiu ar putea semna un contract prin care se obliga sa nu plece in strainatate pe perioada studiilor de licenta si de rezidentiat, pentru a opri exodul medicilor, a declarat, joi, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a spus, la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucuresti, ca deja exista discutii cu UMF, dar si cu Ministerul Educatiei pentru a vedea daca exista posibilitatea opririi exodului personalului medical prin interzicerea plecarii in strainatate pentru studentii care beneficiaza de burse de studiu din partea Guvernului.

Guvernul vrea sa-i tina pe medicii rezidenti in tara cu locuinte ANL

"Lucram cu UMF la un astfel de plan, dar nu este vorba despre cei cu burse de merit, ci doar despre studentii care primesc burse de studiu. Trebuie sa vedem in ce masura este posibil pentru ca dorintele sunt unele, posibilitatile sunt altele", a ...citeste mai departe despre "Cum vrea ministrul Sanatatii sa opreasca exodul medicilor: Studentii cu burse ar putea fi obligati sa munceasca in tara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#exod medici, #medici romani strainatate , #Stiri Educatie