Despre impostura, frauda si "improfesoritii" din universitatile romanesti - Interviu cu Ovidiu Sirbu

Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 08:32
1632 citiri
Despre impostura, frauda si "improfesoritii" din universitatile romanesti - Interviu cu Ovidiu Sirbu
Foto: Facebook / Ovidiu Sirbu

Universitatile tin secrete tezele de doctorat, CV-urile profesorilor sunt ascunse cu grija. De ce? Pentru ca sunt lucruri de ascuns, de la plagiate la fraude si falsuri? Pentru ca le e rusine? - sunt doar cateva semne de intrebare din sistemul nostru de invatamant, subliniate de cercetatorul Ovidiu Sirbu.

Ministerul Educatiei a demarat saptamana trecuta procedurile care vor conduce la evaluarea scolilor doctorale, dar pana atunci mai e cale lunga. Intre timp, Parlamentul a amputat atributiile Consiliului National de Atestare a Titlurilor (CNATDCU) si doar alesii stiu ce surprize neplacute ne mai pregatesc pe final de legislatura.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, conf. univ. dr. Ovidiu Sirbu, care s-a intors in tara in 2012 dupa un parcurs profesional impresionant la universitati de prestigiu din lume, vorbeste despre complicitati, caracterul de casta si increngaturile din universitati, cercul vicios format de profesori cu cariere dubioase si tineri dispusi la compromis, dar si ...citeste mai departe despre "Despre impostura, frauda si "improfesoritii" din universitatile romanesti - Interviu cu Ovidiu Sirbu" pe Ziare.com

#Ovidiu Sirbu plagiate doctorate, #Senat lege doctorate plagiat , #Stiri Educatie