Facultatea e o rampa de lansare. Gandeste-te la ce vrei sa faci in viata!

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 08:00
975 citiri

Ai scapat cu bine de bacalaureat si te pregatesti de "marele examen": alegerea unei facultati, dar pentru a lua cea mai buna decizie trebuie sa raspunzi mai intai la cateva intrebari dificile.

De exemplu, visezi la o cariera, dar esti sigur ca ai si calitatile necesare pentru a o urma? Ramai in tara sau pleci la studii in strainatate? Faci ce iti place sau urmezi sfaturile parintilor, care te indruma intr-o cu totul alta directie? Cat de mult tii cont de piata muncii?

Sunt intrebari firesti, pe care si le-au pus si absolventii de liceu din generatiile anterioare si pe care noi le-am adresat consilierului vocational Diana Raceala, pentru a te ajuta sa iei o decizie.

"Eu as intreba asa: Pentru ce faci aceasta facultate? Pentru acum, fiindca vor parintii si vrei si tu sa ai un statut de licentiat, ca toata lumea, sau pentru ca iti doresti sa faci mai departe anumite lucruri?

Eu as sugera sa fie fixate obiective pe termen mediu si lung: fac aceasta facultate pentru ca imi place ...citeste mai departe despre "Facultatea e o rampa de lansare. Gandeste-te la ce vrei sa faci in viata!" pe Ziare.com

#cum alegi o facultate, #admitere facultati 2016 , #Stiri Educatie