Facultatile sa primeasca bani in functie de cati absolventi isi gasesc un job? Ce spune Ministerul Educatiei

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 08:38
858 citiri
Facultatile sa primeasca bani in functie de cati absolventi isi gasesc un job? Ce spune Ministerul Educatiei

Studentii au venit cu o propunere interesanta la inceputul acestui an, mai exact ca universitatile din tara noastra sa primeasca bani de la buget in functie de rata de angajare a absolventilor.

Ministerul Educatiei considera ca ideea este "ok, de discutat", insa implementarea unei astfel de initiative ar fi extrem de complicata, pentru ca, in primul rand, ar trebui schimbata legislatia.

Propunerea studentilor a ajuns pe masa ministrului Educatiei, insa reprezentantii institutiei au spus ca, deocamdata, "nu se poate introduce un asemenea indicator de calitate".

"Datele privind insertia absolventilor de nivel universitar pe piata fortei de munca nu sunt colectate la nivel national si, in consecinta, deocamdata nu se poate introduce un asemenea indicator de calitate pentru finantarea invatamantului universitar de stat", se arata intr-un raspuns al Ministerului Educatiei la solicitarea Ziare.com.

Sectiile universitatilor care nu produc ce cere piata raman fara finantare

De ...citeste mai departe despre "Facultatile sa primeasca bani in functie de cati absolventi isi gasesc un job? Ce spune Ministerul Educatiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#universitati finnantare rata angajare, #bani universitati rata angajare , #Stiri Educatie