Guvernul da bani si studentilor: Burse duble si transport gratuit cu trenul

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 19:41
2678 citiri
Guvernul da bani si studentilor: Burse duble si transport gratuit cu trenul
Foto: Arhiva Ziare.com

Studentii vor beneficia de burse dublate si transport gratuit cu trenul, potrivit unei decizii luate de Guvern in sedinta de vineri.

"Guvernul Romaniei a adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care fondul pentru bursele studentilor creste de la 83 la 201 lei/student bugetat/luna, iar studentii vor beneficia de transport gratuit pentru calatoriile cu mijloacele de transport feroviar, pentru toate categoriile de trenuri", se arata intr-un comunicat al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) remis Ziare.com.

Reprezentantii ANOSR suntin ca fondul total de burse va fi majorat cu peste 300 de milioane de lei fata de anul trecut, pana la un total de 546 de milioane de lei.

"Asadar, dupa adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017, universitatile de stat din Romania ar trebui sa mareasca valoarea burselor acordate sau sa acorde un numar mai mare de burse studentilor, cel tarziu din semestrul al doilea al acestui an universitar", se mentioneaza in... citeste mai departe despre "Guvernul da bani si studentilor: Burse duble si transport gratuit cu trenul" pe Ziare.com

#burse studenti dublate, #studenti transport gratuit tren , #Stiri Educatie