Harvard, MIT, premiul Nobel? N-ai ce cauta la Magurele fara diploma de Bac si foaia matricola!

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 23:00
1316 citiri
Harvard, MIT, premiul Nobel? N-ai ce cauta la Magurele fara diploma de Bac si foaia matricola!

Cel mai mare laser din lume, construit in Romania, la Magurele, este un punct de atractie pentru cele mai iscusite minti in domeniul fizicii, insa birocratia damboviteana isi spune si de aceasta data cuvantul. Cercetatori de top risca sa nu fie primiti la Magurele din motive incredibile.

Conform cadrului legal in vigoare, indiferent de reputatia sa, un om de stiinta strain nu poate lucra in Romania pana nu prezinta foile matricole din liceu si pana nu i se recunosc diplomele obtinute pana acum de catre institutii de specialitate din tara noastra, procedura care poate dura chiar si un an de zile, informeaza ProTV.

Un exemplu elocvent este cel al doctorului Richard Freeman, de la Ohio University. Acesta a obtinut titlul de doctor la Harvard in 1973 si are un post-doctorat la celebra universitate MIT. Cu toate acestea, el nu se poate angaja la Institutul de la Magurele pentru ca nu are diploma de Bacalaureat si nu isi mai gaseste foaia matricola.

"Este ...citeste mai departe despre "Harvard, MIT, premiul Nobel? N-ai ce cauta la Magurele fara diploma de Bac si foaia matricola!" pe Ziare.com

#cercetatori straini Magurele diploma , #Stiri Educatie