Incepe facultatea cu schimbari in noul an universitar. Unde merg Iohannis si Ciolos la deschidere

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 08:15
1128 citiri
Incepe facultatea cu schimbari in noul an universitar. Unde merg Iohannis si Ciolos la deschidere
Foto: Arhiva Ziare.com

Azi incepe facultatea si la institutiile de invatamant superior au loc festivitatile de deschidere a noului an universitar.

Presedintele Klaus Iohannis merge la ceremonia de la Universitatea de Vest din Timisoara, iar premierul Dacian Ciolos la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca.

Printre schimbarile aduse pentru 2016-2017 se afla introducerea de noi specializari pentru licenta si programe de master, dar si autorizarea provizorie a scolilor doctorale.

Pentru 2016-2017, marile universitati de stat au pus la dispozitie 39.105 locuri la studiile universitare de licenta, dintre acestea 14.334 fiind la cea mai mare universitate din tara, "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca.

Printre schimbarile pe care le aduce noul an universitar sunt 35 de noi specializari si programe de studii universitare de licenta in universitatile de stat, precum si 64 de programe de studii universitare de master, introduse prin hotarare de Guvern.

Prin actul ...citeste mai departe despre "Incepe facultatea cu schimbari in noul an universitar. Unde merg Iohannis si Ciolos la deschidere" pe Ziare.com

#invatamant superior schimbari, #an universitar 2016 2017 , #Stiri Educatie